3M – Peltor Kid

peltor

Vi har testet 'Peltor Kid' Høreværn, fra 3M.
 
Høreværn til børn, designet af svenske Peltor som har 50 års erfaring med høreværn til professionelt brug. Peltor lover at disse høreværn er egnet til så støjende situationer som f.eks. rock-koncerter, motorsport-events og rejser. Der skulle være nok plads rundt om de små øre, så de ikke får det for varmt. Tætningsringene består af skum og væske, hvilket giver optimal dæmpning af støj og et blødt tryk mod barnets hovede. 
Peltor Kid dæmper lyden med hele 27dB. 10dB er nok til at halvere lydstyrken. 
 
Materiale:
PVC, ABS, polyether og rustfri stål. CE-mærket, EN 352-1:1993 standard. Vejer 140 gram, en letvægter der ikke strammer om hovedet. Passer ifølge Peltor, fra nyfødt til 7 år.
 
Funktion i praksis:
Først og fremmest, 'Peltor Kid' kan reguleres i størrelsen. Nogle voksne kan godt få høreværnet på, her er det mere et spørgsmål om hvor vidt ens øre er for store. Ingen farlige smådele baby kan hive af. Høreværnet regulerer skadende støj ret godt, uden at udelukke samtlige andre lyde, så der ikke bliver øredøvende stille. Der er god plads til det lille øre og det er ikke ubehagelig stramt at have på, som man kender fra de voksnes høreværn. 
peltornotVi vil meget gerne tjekke lyddæmpningen, da vi har en lyd-ingeniør i familien, men vi har ikke nået det, da det kræver en masse støj-udstyr og tid. Dette vil måske blive opdateret senere. 
Men, de lovede 27dB som Peltor Kid har testet til – er et godt tal imod høreskader kan vi love.
 
Vi startede med at prøve et par voksenværn fra gemmerne til den årlige Pride Parade og indså hurtigt at de var stramme og tunge for et lille hovede. (De blå er altså ikke Peltor.) Til sammenligning er 'Peltor Kid' meget bedre egnet, allerede bedømt på vægt og størrelse. Vi har bl.a. testet 'Peltor Kid' til brug ved græsslåning, støvsugning, larm fra en køkkenblender og et elektrisk piskeris, samt en meget larmende emhætte der er målt som høreskadende mht. decibel herhjemme. Dagligdags ting som man kan bruge høreværnet til for at undgå for meget stressene støj for barnet, udover de åbenlyse såsom koncerter, motorstøj, nytårsfyrværkeri og generel støj. Kan tåle at blive kastet på gulvet, uden problemer.
 
Bedømmelse:
'Peltor Kid' kan anbefales. Ligner lidt legetøjshøreværn, men er lavet af en seriøs høreværnsproducent, der har tænkt på både komfort og de små øres beskyttelse, i høj standard. Barnet bliver ikke bange pga. stilheden da det stadig kan høre en lille smule tale. 
 
peltor kid høreværn til børn i havenVi har ladet Pia (en ekstra aktiv læser) teste et eksemplar:
"Nu har begge mine piger testet høreværnet, og vi er meget positive omkring det."
Kvalitet:
"Rigtig lækker kvalitet, virker robust, og mine piger er vilde med farven. Det kan holde til lidt af hvert, både at vores mindste datter Karla på knap 2 år taber det på gulvet, vil rykke det af storesøsters hoved, så hun kan få det på, og at hun selv forsøger at få det på hovedet. Jeg prøvede det også selv på, og det virker klart efter hensigten, alle lyde forsvinder og man kan kun høre snak meget stille."
Brugervenlighed:
"Det er lige til at gå til, der er ingen indstillingsmuligheder eller andre ting, som skal indstilles før brug, de kan tages i brug med det samme. Selv vores mindste Karla var slet ikke i tvivl om, hvordan de skulle tages på. Jeg savner dog en mulighed for at indstille dem i størrelsen, de passede vores store Alberte på 5 år perfekt, men de var for store til Karla og for små til mig." (Obs: De kan indstilles i størrelsen, dette kan man dog let overse.)
peltor kid i køkkenetDesign: 
"Jeg er helt vild med den neon pinke farve, og farven er også en klar vinder hos mine to piger. Designet er meget stilrent og enkelt, det kan vi rigtig godt lide herhjemme."
Bedømmelse:
"De kan klart anbefales, de virker perfekt, farven er meget børnevenlig. De udelukker næsten al støj, men man kan stadig høre tale meget lav, det er et stort plus. Jeg har i forvejen fra mit arbejde som pædagog, erfaring med dette høreværn, hvor vi har rigtig god erfaring med det. Min store pige bruger det, når hun gerne vil udelukke al støj, når hun sidder og tegner og øver bogstaver, eller bare for sjov sammen med lillesøster. Det eneste lille minus jeg kan finde, er, at de ikke kan indstilles i størrelsen, ellers er de virkelig gode." (Igen, det kan indstilles – heldigvis!)
 
Vinderen af konkurrencen har ligeledes testet Peltor Kid i grøn, til sin søn på syv år: 
Kvalitet: