Avène – Cleanance Gel Cleanser

avene cleanance gelVi har testet Avène – Cleanance Gel Cleanser, fra Apotekernes.dk.
 
Ingredienser:
AVÈNE THERMAL SPRING WATER (AVÈNE AQUA)
WATER (AQUA)
DECYL GLUCOSIDE
POLYSORBATE 20
CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL
DISODIUM COCOAMPHODIACETATE
GLYCERIN
SODIUM LAUROYL SARCOSINATE
METHYL GLUCETH-20
BENZOIC ACID
CETRIMONIUM BROMIDE
CUCURBITA PEPO (PUMPKIN) SEED OIL (CUCURBITA PEPO SEED OIL)
DISODIUM EDTA
FRAGRANCE (PARFUM)
GREEN 5 (CI 61570)
LACTIC ACID
PHENOXYETHANOL
ZINC GLUCONATE
 
Sæbefri…men:
Umiddelbart glæder det mig at produktet er med kildevand og sæbefri, da sæbe kan være udtørrende og er unødvendigt, mens kildevandet siges at fugte. Modsat undrer det mig at der er brugt grøn farve og parfume, da jeg synes at det er unødvendigt. Jeg købte den gerne, selv om den var i dens naturlige farve og ikke havde tilsat duft men måske mere en tilfældigt "ingrediens-duft" af de ting der absolut skal være i for at den virker som lovet.
 
Funktion i praksis:
Produktet lover:
"Mild, sæbefri vaskegel med talg regulerende egenskaber. Cleanance Gel Cleanser fjerner skånsomt og effektivt snavs og makeup, forebygger nye urenheder og mindsker tendensen til fedtet og skinnende hud. Mildt parfumeret. Uden parabener."
 
Det lyder lovende ikke sandt? I hvert fald hvis du har uren hud eller tendens til at fedte…eller helst vasker med sæbefri produkter?
 
"Højt indhold af Avène Termalkildevand, som virker beroligende, fugtgivende, blødgørende og anti-inflammatorisk på fedtet, uren hud og hud med akne. Renser blidt problemhud samtidig med at urenheder reduceres. Fjerner skånsomt makeup i ansigtet, omkring øjnene og på halsen.
– Regulerer talg produktionen og mindsker irritationer
– Skånsom vaskebase – ekstra mild ved huden
– Efterlader huden ren og frisk"
 
Sandy er kræsen med renseprodukter til ansigtet. Faktisk så kræsen at vi har forsøgt med samtlige af mine favoritter, som hun ikke brød sig om. Vi har begge uren, kombineret hud som både er tør og kan fedte. (min har dog også tendens til rødme, officielt betegnet 'rosacea'). Det plejer jeg selv at løse med succes ved at bruge milde plejeprodukter beregnet til sart, tør hud som skal irriteres mindst muligt. Ja du læste rigtigt, jeg bruger ikke produkter beregnet til uren hud. Mine renseprodukter er derfor rensende, men ikke på en måde som man tydeligt mærker på huden. 
Sandys behov er dog et produkt som renser ansigtet med en tydelig følelse af renset hud, uden at efterlade hvad der føles som en produkt-rest, eller på nogen som helst måde følelse af at huden har set et produkt. Hun har en meget fintfølende sans mht. hud, så hun bemærker ALT med irritation hvis det ikke har perfekt konsistens og følelse. 
Denne rensegel har vundet hendes tillid. Hun siger at den er let at bruge, ikke føles irriterende og ikke efterlader en stram følelse på ansigtshuden efter brug. Hurra endelig. Det var en lang søgen! 
Hendes hud føles beroliget og ren på en gang. 
 
Akne effekt:
Der er vidst alt for lidt zink og græskar kerne olie i produktet til at det kan siges at være effektivt mod akne. Det ser man fordi ingredienserne er listet i rækkefølge efter mængden og her står disse to ingredienser ret langt nede.
Det er også den oplevelse vi har. Produktet er godt til at holde huden mindre fedtet, men aknen forbedres ikke synligt. Den forværrer den dog heller ikke hverken på mig eller hende. 
 
I brug:
Sandy har brugt produktet i ca. et års tid og er snart færdig med flaske nr. ét (med 25% ekstra i flasken), så det er vidst en keeper. Drøj i brug. Den skummer fint op og påføres fugtig hud med våde hænder. Altså perfekt til brusebadet. 
Jeg kan også sagtens bruge den (og gør det af og til), da den som Avène selv beskriver, er mild ved huden – ikke typisk for et kraftigt rensende produkt. Men jeg foretrækker de parfumefri. Det er Sandy dog fuldstændig ligeglad med. 
Emballagen er super let at bruge, da den er gennemsigtig og låget er et drejelåg hvor man ved et let klik får et lille hul at hælde en passende mængde gel ud uden at noget går til spilde.
 
Valg af creme:
Sandy er typen som før aldrig brugte creme efter rensning (fordi det føltes irriterende og fedtet) og det kan også lade sig gøre nu pga. denne rensegel. Hun har fundet en creme som hun kan lide og den skriver jeg om senere. Vi vil anbefale at man bruger en creme som passer til ens behov efter afrensning med denne cleancer. Det kan ikke anbefales ikke at bruge fugtgiver, selv om jeg ved at nogle (især mænd) ikke gider bruge creme. 
 
Personligt har jeg også erfaret gennem mange års besvær, at en fedtet hud får det bedre ved at afrense og give fugt, da den derved ikke overproducerer mere fedt for at kompensere for tørhed efter afrensning. 
 

Bedømmelse:
Den er god til fedtet hud, knap så effektiv til uren hud. Dette er den sæbefri rensegel du giver til din mand eller veninde (med let fedtet hud), som skal i gang med at rense ansigt for første gang og bare ikke synes at det er en rutine for dem med alt det der pleje-halløj. Den dufter også godt af "dugfrisk regn". 
avene cleanance gel cleanser avene cleanance gel cleanser avene cleanance gel cleanser
 
Konkurrencen er slut!
Vinderne blev:
Rebecka Lundkvist
Susanne Nørrelykke Petersen
Mette Pedersen

 

Tre læsere kan hver vinde et eksemplar på 200 ml. 

For at deltage se vores deltagelses regler (hvis ikke du kender dem i forvejen – intet er ændret) og skriv hvad din hudtype er herunder (hvis du ved det). Ellers skriv bare en hilsen.

Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. Vinderen trækkes blandt alle kommentarer herunder d. 2/4 -2015. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret. Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.Du kan deltage fra en mobil eller computer, men desværre ikke fra en iPad. 

 
Ps. Vi er ikke betalt af Apotekernes Amba, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. De har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *