Baby Dan – Børnesikring

vinduessikring

Vi har testet Baby Dan – Børnesikring, fra Baby Dan.
Produkter:
MultiLock – skuffe-/skabssikring. 
On/off lock – On/off låge/skuffe lås. 
Vinduessikring.
2-vejs dørstopper.
Fingersafe.
Stikkontaktsikring.
Materiale: 
PVC-fri Plast og silikone.
Funktion i praksis:
Lad os gennemgå efter sikrings-kategori. 
Skuffer og skabe: 
MultiLock – skuffe-/skabssikring:
En fleksibel plast strop der kan monteres på mange forskellige måder, også rundt om hjørner. Kan monteres på mange overflader, så som metal, glas og plast, samt typiske køkkenskuffe-overflader. MulitLock håndteres med en hånd. Man klemmer to sider på låsen mod hinanden med fingrene og så frigøres stroppen.
Vi har et gammel køkken hvor der ikke er skillevægge mellem hver skuffe, hvorfor vi har måtte montere denne omkring et hjørne på en skuffe i enden af køkkenbordet. Det var den eneste løsning på en låsemulighed for skuffen og det fungerer sådan set godt. Dog er det ikke helt optimalt at bruge plast stroppen her, da man tit er ved at bøje (og med tiden måske vil slide) stroppen i stykker, når man smækker skuffen i. Den har klaret det i et halvt år nu, hvor den er i brug hver dag. 
On/off lock – On and off låge/skuffe lås:
Dette er en typisk lille plastkrog som vi kender dem. En krog man f.eks. sætter på indersiden af køkkenlågen under vasken, så mini ikke kan nå skraldespanden. Denne plastkrog kan drejes så den enten klikker i låst tilstand eller ikke låser lågen når man lukker den. Kan også bruges på skuffer. 
Som vi har monteret den så kan lågen lige åbnes nok til at man kan klikke krogen fri men mini kan ikke nå eller finde ud af det endnu. On/off muligheden er ikke noget vi bruger, andet end hvis vi ved en fejl drejer plastkrogen det hak det kræver til siden så den er ude af funktion. Men den er smart hvis man f.eks. har dage (eller timer) uden børn hvor man bruger meget tid ved den pågældende låge/skuffe og bliver irritabel af børnesikringen. Bare man husker at låse inden man forlader stedet igen. 
Se alle Baby Dan skuffe-/skabssikringer her.
Vinduer og døre:
Vinduessikring:
Vinduessikringen kan sættes på alle typer vinduer som har mulighed for at få skruet sikringen fast i karmen. Den kan således både bruges på vinduer der åbner til siden og opad, så vidt vi kan lure. Vi har sikret alle tre vinduer i stuen med denne, da vi har en hund og en datter der ofte ses i stuens vindueskarm. På billederne ses den mest åbne vindues-mulighed (10 cm) og den mest lukkede. Der er dog flere huller til justering af vinduets åbning. Hvis der er noget vi savner så er det muligheden for at slå sikringen helt fra så man kan åbne vinduet helt, hvis barnet ikke er hjemme. Dog har vi små vinduer øverst i vinduesrammen som vi i stedet åbner når der skal luftes ud. 
Se video til vinduessikring og sikring af gardinsnore her.
2-vejs dørstopper:
Det her produkt er genialt. Ikke så pænt, men genialt.
Man placerer dørstopperen for enden af en dør, på det sted hvor man ønsker døren sat fast ved gulvet. Så glider man dørstopperen ind under døren ved at trykke ned på den da den er fleksibel i højden. Under dørstopperen sidder der to skridsikre fødder som sørger for at døren hverken kan åbnes den ene eller anden vej. 
Ønsker man hurtigt at lukke døren, så trykker man ned på dørstopperen og frigør dermed døren fra denne. 
Det er svært at gøre for mindre børn, men let for voksne. 
Fingersafe:
En dørsmækkers fjende nr. ét.
Fingersafe er lille rund gummi-dims som sættes på døren. Fingersafe er fleksibel i den åbning som man klemmer rundt om dørens kant og passer dermed de fleste døre. Dette kan gøres på hele den lodrette side-kant af døren, så man vælger bare en højde som barnet ikke kan nå (heller ikke fra en skammel). På denne måde kan barnet smække så tosset det vil med døren uden at klemme fingrene eller larme med døren. Fingersafe er nemlig støjdæmpende og laver afstand fra karm til dør stor nok til at en hånd kan være der uden at blive klemt. Har man brug for at døren kan lukkes i en periode kan man klemme Fingersafe fast om dørhåndtaget så den ikke bliver væk. Kan også sættes på andre kanter, så længe den er placeret mindst 20 cm fra der hvor døren er fasthængt på karmen. Kommer i pakker af to styk. Vi ville ønske at der altid var mindst fire i pakken. Også en god gave til bedsteforældre og andre steder hvor barnet ofte passes. 
Se videoer til dørsikring her.
Strøm: 
Stikkontaktsikring:
Stikkontakter er jo en stød-fare som selvfølgelig skal uden for børns pilfingres rækkevidde. Denne stikkonktaktsikring er plugget i stikkets to huller og drejes så på sit øverste led så den ikke er til at få ud igen. Den eneste måde man kan tage den ud er ved at montere en identisk stikkontaktsikring omvendt på den og dermed låse den op. Super smart, hvis man altså kan huske hvor man lagde den anden stikkontaktsikring. Vi har set eksempler fra USA hvor et barn prøver at bide en lignende sikring af med tænderne, men vi mener dog ikke at det kan lade sig gøre med denne, ej heller at det virker fristende at gøre. Men vi kender jo ikke dit barn. Den virker hos os, for den sidder super godt fast. 
Se videoen her.
Hvad skal du vælge? 
Mangler du akut børnesikring af hjemmet, men har svært ved at lure hvad der haster mest? 
Vi vil anbefale dig som det første at anskaffe dørsikring og vinduessikring, fordi disse begge er noget man ikke kan forhindre ulykker i forbindelse med. Skabs- og lågesikringer er også en rigtig god ide, men kan til nød forhindres ved enten at placere farlige genstande (inkl. rengøringsmidler) oppe i højden, eller anskaffe sig et gitter til køkkendøren. Man kan have som regel at toiletdøren altid er lukket, evt. med en haspe oppe i højden.
Læs mere om børns sikkerhed på Børneulykkesfonden, hvor de smart har inddelt rådene efter barnets alder (her).
Vi har set på flere sikkerhedsprodukter, men har ikke fundet et sted de kunne bruges i vores hjem endnu, når vi finder en lejlighed til at afprøve dem vender vi tilbage. 
Bedømmelse:
Vores favoritter er must haves som Fingersafe og vinduessikring. De har begge gjort vores hverdag sikrere i forhold til ulykker i hjemmet. 2-vejs dørstopperen er også et hit. 
multilock skuffesikring baby dan skabssikring baby dan on/off lock børnesikring baby dan vinduessikring baby dan børnesikring vinduer baby dan tovejs dørstopper baby dan tovejs dørstopper baby dan tovejs dørstopper baby dan fingersafe babydan dørstopper fingersafe babydan dørstopper stikkontaktsikkerhed baby dan vinduessikring baby dan vinduessikring
Ps. Vi er ikke betalt af Baby Dan, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen.