Baby Foot – Fodpeeling

baby foot peelVi har testet Baby Foot – Fodpeeling Sokker, fra Baby Foot.  
Forhandles bl.a. i Matas og Magasin.
 
Ingredienser:
Aktive ingredienser:
Frugtsyre, mælkesyre, salicylsyre og carbamid.
Andre ingredienser:
17 forskellige æteriske olier.
 
Funktion i praksis:
Sokkerne:
Pakken indeholder to plastikpose-lignende sokker som man tager på, lukker med medfølgende tape og sidder med i en time. Sokkernes har en indersok som er smurt med en gel hvor i alle de peelende ingredienser er. 
 
Peeling gel:
Så vidt jeg forstår hjælper de fire aktive ingredienser frugtsyre, mælkesyre, salicylsyre og carbamid med selve afstødelsen af det yderste tørre hudlag. 
Frugtsyre virker eksfolierende og løsner død hud. Mælkesyre fugter og blødgør huden. Salicylsyre fremmer hudeksfolieringen. Carbamid styrker hudbarrieren og nedsætter vandfordampningen fra huden, så den holder sig smidig. 
De 17 æteriske olier har vidst ikke en reel effekt som kan ses og måles, så hvorfor der er så mange tilsat ved jeg ikke. Ville foretrække et så enkelt produkt som muligt med mindst muligt ingredienser. 
 
Tør man?
Jeg har fulgt Baby Foot videoerne på youtube i årevis og fandt endelig modet til at prøve eftersom behandlingen nu er forkortet helt ned til en time. 
 
To uger uden pæne fødder:
Tag dog ikke fejl af behandlingstid på en time, for det tager stadig ca. 14 dage før al huden er skallet af og man kan være bekendt at vise sine fødder igen. De begynder at skalle et par dage, eller op til ca. en uge efter en behandling. Man kan ikke forhaste afskalningen da det er den helt naturlige process som huden laver i sit eget tempo. Men det kan godt være svært at beherske sig og holde nallerne fra at hive hud af. Vi pillede kun det af som havde løsnet sig allerede. 
 
Svie og rødme?
Vil lige slå fast at huden hverken bør rødme, blive irriteret eller gøre ondt under behandlingen. Man bør heller ikke behandle oven på et sår. Man må ikke bruge creme på fødderne i de 14 dage det hele varer. Så forvent tørre fødder, mens de skaller. Ikke et kønt syn. 
 
Tips:
I vejledeningen er der også medtaget tips fra Baby Foot brugere. Et af disse er at massere fødderne mens man har sokkerne på, gerne med et par strømper oven på for varmens skyld. Formålet er at man får masseret peelingen bedre ind i huden og den dermed skaller i mindre flager. Dårlig ide hvis jeg skal bestemme. Det tog længst til at skalle færdig de steder hvor jeg havde masseret. Måske er det et tilfælde, måske var det bare ikke en metode for mig. 
 
Billeder:
Jeg har valgt ikke at vise så mange billeder, da jeg vil skåne jer for synet af mine tæer. Hvis I vil se nærmere på Baby Foot hamskifte, kan I google videoer på youtube og se hvordan andre har testet samme produkt. 
Min hårde hud er lidt atypisk da jeg som spastiker går lidt på tå, samt krummer tæerne og derfor har hård og tør hud fortrinsvis på spidsen af tæerne og forfoden, hvor de fleste af jer måske har det på hæle og trædepuder, samt ydersiden af storetæer? Eller måske ligner jeres tæer mine hvis I går med stilletter? Men same same, væk med den hårde hud er pointen.
 
Hele foden behandles:
Uanset hvor man ønsker blødere hud, så undrer det mig at man er tvunget til at skifte ham på HELE foden. Min fodryg og mine ankler har f.eks. aldrig haft behov for at få en behandling og egentlig heller ikke mine hæle, så det virker overkill at behandle hele foden. Især fordi det under skalle processen kløede rigtig meget oven på fodryggen, mens det under fødderne ikke var et problem. Huden oven på fodryggen virker tyndere og sartere, så hvorfor behandle den? Jeg ønsker mig en hjemmebehandlingsmetode som denne, blot hvor man kan spot-behandle lokalt. 
 
Bedømmelse:
Det virker relativt godt. Jeg synes ikke at man får baby(bløde)fødder, men det hårde hud afskalles og resten af fodens overflade (uden hård hud) skifter ham og ligner herefter sig selv fra før behandlingen. Hverken blødere, pænere… eller grimmere. Men mine tæer blev pænere og min "ligtorn på vej" på midten af forfoden, blev bekæmpet så meget at jeg nu kan holde den nede og forhåbentlig undgå operation. 
Flere har sagt at babyfødderne først dukker op efter to behandlinger og det lyder sandsynligt. Man skal vente minimum fire uger mellem behandlinger. 
 
Billederne viser:
Peeling, peeling med massage og strømper uden på, sokkerne, begge fødder lige efter peeling behandlingen hvor de skylles med vand og til sidst afskalning + sokkefnuller.
baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt baby foot peel babyfødder bløde fødder af med hård hud skånsomt 
 
Ps. Vi er ikke betalt af Baby Foot, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *