bObles – Donut

bobles donutVi har testet Donut, fra bObles.dk

Et donut-formet oppusteligt tumlemøbel.
 
Materiale: 
BPA-, ftalat- og latex-fri gummi og knap i bObles-skum uden ftalater og blødgørere. Ce-mærket, produceret i Taiwan.
 
Størrelse:
45 – 50 cm i diameter og 33-35 cm høj.
 
Sikkerhed:
Donut er testet for trykbelastning og kan klare 100 kg. 
 
Bobles og motorik:
Louise Hærvig er børnefysioterapeut for børn mellem 0-18 år med motoriske udfordringer og handicaps. Louise er ligeledes sparringspartner under udviklingen af bObles tumlemøbler. Hun vurderer kritisk hvert eneste bObles produkt for stimulering af den motoriske udvikling hos børn. Læs her om hvordan børnene i en 0. klasse fik udskiftet deres stole med bObles orme og derved indgik i et forsøg om grov- og finmotoriske færdigheder, i 26 uger. 
Motoriske evner har stor betydning for sociale relationer og fysisk aktivitet, hvilket igen giver god livskvalitet. Derfor er det så vigtigt at dit barn er god til f.eks. at bruge en gaffel (finmotorik), binde sine snørebånd, samt holde balancen og ramme bolden med foden (grovmotorik). 

 

bobles donutFunktion i praksis:
Donut er i gummi, i modsætning til resten af bObles produkterne som er i EVA-skum. Den kommer sammenfoldet, i en fin rund papcylinder med medfølgende pumpe. Pumpen er let at bruge og har et godt greb. Man pumper til man synes at Donut er hård nok, hvorefter man sætter proppen i. Det er relativt let (også for mor), så længe man er vaks til at dække pumpehullet ind til proppen er placeret. Så gælder det bare om at gemme pumpen et sikkert sted. 
 
Vi bruger Donut ude i haven og inde i stuen. For at være ærlig så er jeg (moren) måske lidt for vild med den – jeg bruger den hver gang jeg kan se mit snit: Som siddepude ved sandkassen, ved badebassinet når den lille pjasker, eller når alle leger og slænger sig på græsset.
Vi bruger den også som ekstra stol ved sofabordet. Fordi Donut tvinger en til at holde balance og bevæge sig lidt hele tiden, er den god som stol rent ergonomisk. 
Donut hopper rigtig godt når man kaster med den, så pas på med at kaste den indenfor af hensyn til ting der kan vælte og gå i stykker. 
Man kan ved at trykke Donut mod en anden Donut vakumme den fast – hvilket er rigtig sjovt hvis man altså har to. Den kan ligeledes danne vakuum så den sidder fast på andre overflader, f.eks. gulvet. I midten af Donut er der en kontrastfarvet knap i det typiske bObles skum som pynter, men også skaber stabilitet i den ellers bevægelige Donut. 
 
Motorik med Donut:
Donut har forskellige anvendelsesmuligheder, alt efter alder. Se skemaet her på testen, for inspiration. 
Vores datter er knap 1,5 år og bruger Donut til at sidde og hoppe på, ruller den hen over gulvet eller kravler rundt og tumler vildt med den på græsset. Indendørs bruges den også til vilde lege på vores Tukluk madrasser. Hendes næste trick må blive at stå og balancere på den, men hun er der ikke helt endnu. 
I øvrigt kan online-brochuren Den Glade Udvikling anbefales til inspiration og forklaring på hvad man kan bruge bObles møblerne til. De fleste forældre (incl. os) har nemlig ikke tilstrækkelig barnlig fantasi til at udforske bObles møblerne med.
Der er en video på vej på instagram og youtube, hvor vi viser hvad vi bruger Donut til. 
 
Rengøring:
Når man bruger en Donut inde og ude, så den både får støv, jord, græs og sand på sig – så er det heldigt at den er relativt let at tørre over med en fugtig klud. Se nærbillede med sand på, der illustrerer hvor meget sand klæber til Donut – præcis som til andre typer plastbolde.
 
Ny farve:
Donut fås i mange farver og den spritnye farve (forår 2014) er LIME. 
 
Bonus info:
Donut er en del af et kommende Gylp&Glamour tema om udeleg og havetid.
Donut er tidligere blevet udloddet i skattejagt via instagram i forbindelse med vores 1 års fødelsdag. 
 
Bedømmelse:
Vi elsker Donut, den er sjov at rulle med, hoppe på, kravle over – og mor kan ikke lade være med at stjæle den!
 
bobles donut bobles lime bobles grey bobles donut bobles donut bobles donut bobles donut bobles donut bobles donut bobles donut c bobles donut grey grå pumpe
Ps. Vi er ikke betalt af bObles, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *