Bobles – Store Motorikringe

bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum Vi har testet bObles Store Motorikringe, fra bObles.
 
Fire skum-ringe og en skum-cirkel, som kan sættes ind i hinanden til en stor cirkel. 
 
Materiale: 
Kraftig og skridsikker EVA-skum med blød overflade der kan rengøres med fugtig klud eller mildt rengøringsmiddel efterfulgt af skylning under bruseren. Indeholder hverken ftalater eller blødgørere. Store Motorikringe har en samlet diameter på 60 cm, samt en højde på fire (fås også i størrelsen mindre). EVA-skummet er godkendt til europæisk standard EN71. Produceret i Taiwan. 
 
Bobles og motorik:
Louise Hærvig er børnefysioterapeut for børn mellem 0-18 år med motoriske udfordringer og handicaps. Louise er ligeledes sparringspartner under udviklingen af bObles tumlemøbler. Hun vurderer kritisk hvert eneste bObles produkt for stimulering af den motoriske udvikling hos børn. Læs her om hvordan børnene i en 0. klasse fik udskiftet deres stole med bObles orme og derved indgik i et forsøg om grov- og fin-motoriske færdigheder, i 26 uger. 
Motoriske evner har stor betydning for sociale relationer og fysisk aktivitet, hvilket igen giver god livskvalitet. Derfor er det så vigtigt at dit barn er god til f.eks. at bruge en gaffel (finmotorik), binde sine snørebånd, samt holde balancen og ramme bolden med foden (grovmotorik). 
 
Funktion i praksis:
Motorikringe differentierer sig fra alle de andre bObles produkter ved ikke at være formet som dyr, samt være flade og fylde mindre. 
Vi har tidligere testet bObles ZooMed Motorikringe ser vi andre muligheder for kreativ leg, som vi ikke helt kan finde i Zoo fordi det er et mere kantet produkt. Motorikringene fungerer som små hula-hop ringe, de kan rulle hen af gulvet, de kan sættes på hovedet og man kan lege jorden er giftig og hoppe fra ring til ring. De kan sættes ind i hinanden på tværs så de laver flotte flerdimensionelle mønstre og så er de så lette at man kan kaste med dem. Man kan kravle igennem dem som en tiger i cirkus, gå på line på dem og træne balance. Vores datter kravler sågar på line på ringene. Dette er et sansestimulerende legetøj vi godt kan forstå. Ringene har rundede kanter så de ikke laver mærker på gulvene, eller er skarpe at falde på. Datteren er 14 mdr. ved testens start, så der er god tid til nye lege som hun vokser – mentalt og fysisk. 
Vi ser klart fordelene i de nye større motorikringe – frem for de små – da man her (pga. størrelsen) også kan lege hula-hop om maven og tiger-leg. Det mindre ringe-sæt er nok bedst til arm-snurring. Men her kan man også bruge den mindste ring i det store sæt til armen – ergo vil vi nok anbefale de store motorikringe da de er mere all-around.
BObles foreslår at de store motorikringe kan bruges som legegulv til de helt små. Der er vi altså uenige. En diameter på 60 cm gør det ikke ud for et legegulv – medmindre baby er så lille at den ikke har lært at vende sig på maven endnu. 
Download i øvrigt brochuren om 'Den Glade Udvikling' hvor man kan finde konkrete eksempler på hvilke motoriske lege der kan leges med hvert enkelt bObles produkt. 
 
Bedømmelse:
Det her skal nok blive et sjovt stykke legetøj, især når vennerne er på besøg.
Praktisk at ringene kan samles til en stor flad cirkel så de kan stilles væk, uden at fylde for meget. 
Vi synes dog det er ærgerligt at man ikke må bide i skummet, da det desværre falder mindre børn naturligt at bide i alt.
Det dilemma må man vel opdrage sig ud af.
 
bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skumbobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum bobles motorikringe store motorik sansestimulering træning legetøj dansk design eva skum
Magnet-måtter: Tukluk. Body: Underprotection. Blå Bukser: Test på vej. Sofa-borde: Bolia.
 
Læsertesten:
En læserfamilie har testet ringene og her er deres anmeldelse:
 
Kvalitet:
Kvaliteten af skummet er rigtig lækker. Man er helt klar over, at det ikke er et produkt til 50 kr. eller lignende. Det er robust og virker ikke til, at det kan beskadiges lige med det samme. Farverne er super lækre og det er en god funktion, at man kan vende ringene for på den måde at lave forskellige mønstre.
Brugervenlighed:
Det er et super nemt produkt at anvende, da det hverken skal skrues sammen eller samles på en bestemt måde. Alle kan finde ud af at anvende ringene.
I starten er ringene lidt stramme at få fra hinanden, men det bliver lettere efterhånden som det har været gjort nogle gange – det man kan frygte er, at de vil blive endnu lettere at skille ad, og dermed falder fra hinanden uden at det var det man ønskede.
Ringene er nemme at opbevare, da de bare samles i den store ring og dermed kan lægges under en seng eller lignende. Hos os ligger ringene dog fremme hele tiden, da vi ikke har et sted at opbevare dem – det kan til tider værre irriterende da det er midt i stuen. Fordelen er selvfølgelig at de på den måde ofte springer i øjnene på vores dreng, og dermed kommer i brug. Det vil nok være optimalt med et børneværelse hvor der er plads til legesager, frem for en lille lejlighed som vores – for ringene fylder jo lidt, selvom de er samlet helt.
Kan de anbefales?
Produktet kan helt klart anbefales. Vores dreng på 17 mdr. får dog ikke så meget ud af ringene. De fleste af dem er lidt for tunge til at han kan løfte dem. Desuden kan han ikke rigtig gå endnu, hvorfor balancen og muligheden transportere dem rundt er begrænset. Interessen for ringene er derfor begrænset. Han er tit interesseret i dem, hvorfor de ofte har været i brug. Det tager dog kun et par minutter før han er videre, da han ikke rigtig kan finde ud af at bruge dem til noget.
Vi kan se mange kvaliteter i redskabet, og vil derfor anbefale det til større børn. De skal have en størrelse hvor det er interessant at bygge, udforske, stable, gå på line, svinge, kravle igennem mm. De skal have fantasien til at anvende ringene til forskelige former for leg, da ringene i sig selv ikke har et bestemt formål.
Andre kommentarer:
Ideen med en pose til at opbevare ringene i er fin – posen gik dog i stykker allerede den første gang vi skulle have ringene ud. Derfor kan den ikke anvendes igen.
En ulempe ved skummet er, at der meget nemt kommer mærker i det. Vores dreng har efterladt et stort bidemærke i en af ringene, og selv her tre uger efter, er det stadig til at se.
En anden ulempe er, at støv og småfnuller klæber til skummet – vi synes derfor at det er svært at holde rent.
Alt i alt et super fint produkt som har været nemt at teste. Det mest optimale er lidt større børn og lidt mere plads.
 
Konkurrencen er slut!
En læser tester et sæt bObles Store Motorikringe, i valgfri farve. 
For at deltage blev der besvaret herunder (se deltagelseskrav) : 
 
1) Alder på barnet?
2) Hvad er det bedste ved bObles konceptet (skum-produkterne) ifølge dig? 
3) Hvilken farve kan du bedst lide? 
4) Hvilket bObles produkt bør vi teste en anden gang?
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen trækkes blandt alle kommentarer herunder d. 11/3-14. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn. 
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
 
Ps. Vi er ikke sponsoreret eller betalt af bObles. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. 
bObles har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. 
 
Fjern fluebenet i din kommentar for ikke at opslå på din facebook-profil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *