Bobles – Zoo

bobleszoo
Vi har testet bObles Zoo, sponsoreret af danske bObles.
 
Hvad er det: 
Zoo er et multifunktionelt tumlemøbel. 
 
Hvad kan det:
Zoo består af 6 brikker, formet som forskelige Zoo dyr. Den kan bl.a. samles som en terninge-skammel, eller bruges som et lille tumlegulv.
 
Materiale: 
Kraftig og skridsikker EVA-skum med blød overflade der kan rengøres med fugtig klud eller under bruseren med mildt rengøringsmiddel. Indeholder hverken ftalater eller blødgørere. Størrelsen på den lille Zoo er 24 x 24 x 24 cm, samlet som terning. EVA skummet er godkendt til europæisk standard EN71. 
 
Bobles og motorik:
Louise Hærvig er børnefysioterapeut for børn mellem 0-18 år med motoriske udfordringer og handicaps. Louise er ligeledes sparringspartner under udviklingen af bObles tumlemøbler. Hun vurderer kritisk hvert eneste bObles produkt for stimulering af den motoriske udvikling hos børn. Læs her om hvordan børnene i en 0. klasse fik udskiftet deres stole med bObles orme og derved indgik i et forsøg om grov- og fin-motoriske færdigheder, i 26 uger. 
Motoriske evner har stor betydning for sociale relationer og fysisk aktivitet, hvilket igen giver god livskvalitet. Derfor er det så vigtigt at dit barn er god til f.eks. at bruge en gaffel (fin-motorik), binde sine snørebånd, samt holde balancen og ramme bolden med foden (grov-motorik). 
 
Funktion i praksis:
BObles Zoo har runde kanter så den ikke laver mærker i gulvet, dermed er den heller ikke skarpkantet at tumle med.
BObles produkter vejer ikke ret meget og er derfor lette for børn at bære på og tumle med. 
Zoo differentierer sig fra de fleste andre bObles produkter, ved ikke at være et tumlemøbel der kan vippe eller har runde former.
I stedet kan Zoo bruges som et stort 4-dimensionelt puslespil, man rent faktisk kan bruge som en sidde-klods. Den kan holde til at man står på den. 
bobles-zoo-samle-pZoo brikkerne kan sættes sammen på kryds og tværs, hvilket gør at man kan bygge lige efter sin fantasi. De større børn kan lege jorden er giftig, ved at hoppe fra brik til brik, mens de mindre børn kan sidde og mærke på og lege med brikkerne. Vores datter bruger meget tid på at savle på dem mens hun begejstret slår til dem eller banker dem i gulvet. 
At lege med en flerdimensionel brik der ikke bare er flad (som vi kender fra små puslespil i pap), gør at barnet får styrket koordineringsevnen og rumforståelsen. Rumlig intelligens er brugbar i mange erhverv senere hen, især i den kreative branche. At lege med brikkerne styrker også barnets fantasi, da dyrene henleder tankerne på forskellige fabeldyr og barnet selv må bestemme hvilket dyr hver brik skal ligne. 
 
Bedømmelse:
Vores datter er lidt under målgruppen aldersmæssigt til Zoo, hvilket slet ikke har været en hindring, da hun har megen glæde af at lege med brikkerne, samt forsøge at kravle over dem. Hun er 8 måneder ved testen og forsøger derfor pt. at kravle og lære forskellige materialer at kende, hvor det derfor er interessant at lade hende ligge på skumbrikkerne og mærke deres bløde overflade. Når hun slår i dem, gør det ikke ondt og det larmer heller ikke, hvilket er praktisk set fra forældrenes perspektiv.
Farverne og materialet gør at vores nysgerrige datter instinktivt bare MÅ hen til dem når de står i nærheden. Dette motiverer hende til at forsøge at møve sig frem mod dem. En god motivation for et barn der er ved at lære at kravle. Vi ser frem til mange års hyggelig tumlen med dyrene. Alt i alt. Vi kan godt lide Zoo!
Har du et større barn? Så se vores test af bObles Store Motorikringe.
 
Se videoen af datteren bide i bObles her: 'Sjov med bObles'. (Obs. bObles fraråder bidning i produkterne da små stumper kan komme galt i halsen.)
 
boblesb2boblesaboblescbobles4bobles5bobles6
Ps. Vi er ikke betalt af bObles, vi har dog fået sponsoreret Zoo til testen. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af bObles produkter.
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *