Børneloppen – et loppesupermarked

børneloppen anmeldelse reviewVi har testet konceptet loppesupermarked for børn, med stande sponsoreret af Børneloppen.dk
 
Koncept:
Genbrugs-shopping sat i system med fast personale, faste åbningstider, dankortbetaling og varer som andre forældre synes er værd at sælge.
Altså et moderne loppemarked med 260 stande i et stort lokale, hvor man kan shoppe lige når man har lyst uden at skulle det akavede prutte-om-prisen og se sælger i øjnene scenarie igennem. Børneloppen befinder sig i Valby, København.
 
Hvordan:
Som sælger lejer man sig plads på en stand, som har et nummer man kan referere til ved deling på sociale medier.
Man prissætter sine varer online og butikken udprinter stregkodelabels med ens pris og beskrivelse af varen påskrevet. Standen fyldes med ens varer og stregkoderne påsættes.
Derefter tager man hjem og følger via Børneloppens sælger-side, sit salg hjemmefra. 
 
Stand-leje:
Det koster 200,- pr. stand for en uges leje. Dertil trækkes 15% af ens samlede salgsindtægter. Diverse ekstraservices som oprydning på stand, nedpakning af stand, udprintning af stregkode labels mm. kommer oveni.
 
At opstille en stand:
Standen står tom og klar en time før luk, dagen før ens lejeperiode starter. På den måde får man det fulde udbytte af sin første lejedag mht. salg, da man ikke står i vejen for køberne mens man stiller op.
Der findes tag-hænger-pistoler, pap-mærker til stregkodeklistermærkerne, alarmer samt (tøj)størrelses-markører i butikken. 
Mange har spurgt hvor lang tid det tager at opstille varerne den første dag. Det tager TID. Er man helt ny i gamet og har man ikke prissat varerne hjemmefra så man lige kan få printet stregkoderne ud og sætte dem på, ja så tager det ca. dobbelt så lang tid. 
Tag-pistolerne (dem der skyder plastiksnore ind i ens labels) kan drille lidt. Man kan også overveje at lave fine overskudsagtige prisskilte hjemmefra med lækre snore i, lige til at binde i tøjet og klistre stregkoderne når man kommer hen i butikken. 
Vil anbefale at man lader børn blive hjemme på opstartsdagen, ellers ender det let i stress og jag. 
 
Opfyldning: 
Man må opfylde løbende i åbningstiden i sin lejeperiode, det er også muligt at fylde sin stand op en time før åbning så man ikke generer kunderne. Man ankommer bare som det passer. Man sparer penge ved selv at rydde op på sin stand og har her jo også muligheden for at tage fotos af standen til sociale medier.  
Sørg for at style standen så den ser indbydende ud og husk ikke at overfylde den.
 
børneloppenMit Børneloppen – online delen:
Ved stand leje får man tildelt en bruger på online platformen 'Mit Børneloppen'. Det er her man indtaster sine priser til stregkodelabels, samt følger sit salg og sit tilgodehavende salgsbeløb løbende. 
Platformen fungerer, men har visse mindre set backs som sikkert bliver opdateret med tiden. De vigtigste funktioner er at finde derinde og det er en stor fordel i modsætning til de loppesteder hvor man skal fysisk ned i butikken og spørge til sit salg. Mit Børneloppen er gratis. 
 
Stregkoder:
De spørgsmål vi har fået flest af under lejeperioden har bl.a. været hvordan personalet ved hvilken vare der er din, hvis en kunde dumper den et tilfældigt sted uden for din stand. Svaret er enkelt, stregkoderne er både unikke (dvs. der kommer ikke en mage til senere) og labelen indikerer med nummer hvilken stand varen hører til. Så din vare vil på et tidspunkt højst sandsynligt finde hjem til sin rette stand igen, enten via personalet eller en hjælpsom kunde. Og skulle varen stå og pynte fint på en andens stand for derefter at blive solgt, vil pengene stadig selvfølgelig gå til din konto. 
Jep, du kan miste et par ting undervejs til tyveri, men som regel småting, da du kan sætte alarmer i de mere værdifulde ting. 
 
Yderligere service hos Børneloppen:
Der er et stort balkon-legeområde på 1. sal over stand området. Her kan man købe varme drikke fra automat (15,- for en kop og gratis genopfyldning), sætte sig og tage en pause, samt se ungerne lege med diverse legetøj. Området er sko-frit. Der er garderobe lige ved balkonens indgang. Da det er et åbent stort rum har man mulighed for at se fra balkon til stand område, samt omvendt, hvorfor større børn kan lege alene. (Trappen er ikke spærret af.) 
Der er et toilet i de tilstødende lokaler hos Kære Børn, hvor der også er puslebord. 
 
Salg:
Vi havde to stande i 4 uger, en til drenge og en til piger. 
Drengestanden oplevede et samlet salg på 3354,- hvor pigestanden havde et lidt lavere salg på 2267,-. 
Børneloppen er generelt pigedomineret, dvs. at her er flest varer til piger og i særdeleshed de mindste af slagsen. Vil man sælge rigtig meget ser det ud til at være en fordel at have mærker som Marmar, Sophie Schnoor, Soft Gallery og lignende populære mærker – gerne i god stand eller helt nye. 
Derfor kan det muligvis være at vores drengestand havde bedst succes fordi det simpelthen er en mangelvare. 
Til vores salgstal skal det også siges at vi i starten overfyldte vores stand en smule, hvilket besværliggør kundens overblik og lyst til at kigge standen igennem. Dertil havde vi heller ikke helt de populære mærker. 
Det kan også være svært at lure hvad man skal prissætte sine varer til. Rådet fra personalet lyder at man sætter lidt lavere end ved online-salg (via diverse mobil apps), da kunderne ikke kan prutte prisen ned og det let kan blive for dyrt. 
 
Personalet:
Vi kommer en del loppesteder til hverdag og der er stor forskel på servicemindedhed og antallet af smil fra medarbejdere. 
Hos Børneloppen er de to ejere meget hands on og oftest bag kassen, med store smil og et smittende humør. Deres medarbejdere er ligeledes med til at sprede den gode stemning. Det er klart et personale der giver en lyst til at komme forbi butikken igen… og igen! 
 
Konklusion:
Det er hyggeligt at have en stand, især hvis man er loppe-typen, men ikke bryder sig om selve salgs-momentet med snak om priser. Her er ens pris fast og vil kunden ikke betale den, går kunden videre. 
Man sparer en masse tid i forhold til online salg og slipper for besværet med at mødes med køber, eller pakke og sende varerne. 
Det kræver den rigtige pris, de populære eller interessante varer… og nok af dem, for at tjene nok til at stand lejen er ubetydelig i det samlede udbytte. Det kan derfor betale sig at samle sammen til sin stand i noget tid, før man lejer den.
Men pas på, man shopper også lidt. Se mine smukke Børneloppen fund på foto her til højre samt på instagram under #SiasLoppeKlædeskab.
 
Spørgsmål er selvfølgelig velkomne, dog ser vi dem hurtigst på instagram
 
Vi er ikke betalt af Børneloppen, men stand leje er sponsoreret.