Bombol – Bamboo

bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstolVi har testet Bamboo skråstol, fra Bombol.
 
Materiale: 
Ramme i aluminium.
Fast stof i 100% polyester.
Elastisk stof i 84% polyester.
Vask ved 30 grader.
Vægt: 3,2 kg.
Mål: Højde: 42 cm, bredde: 42 cm og længde 72,5 cm.
 
Aldersgruppe:
Op til 18 kg (ca. 4-5 år).
 
Sikkerhedsstandard:
Baby indsats: EN 12790:2009.
Skråstol op til 18kg: UNI EN 1728:2002 test niveau 2.
Brandbarhed: EN 71-2:2006+A1:2007 legetøjs-sikkerhed – del 2.
Kemikalier: Hele stolen lever op til REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). 
Se mere her
 
Funktion i praksis:
Denne skråstol adskiller sig fra andre skråstole ved også at være designet til typisk voldsom brug af tumlinger og store søskende. Men den er selvfølgelig først og fremmest tiltænkt de helt små. 
Aluminiums-rammen er så bøjelig at stolen ligger mere og mere vandret jo tungere barnet er, uden at rammen tager skade. (Dette er yderligere beskrevet under 'Dynamisk bevægelse' nedenfor.) 
 
Skråstolen er testet på tumlinger og vi har lidt forskellig-artet interesse at konkludere efter dette:
Vores egen datter har i forvejen en anden skråstol hun bruger meget som er i en helt anden boldgade, hvorfor det var interessant at se hvad hun synes om denne. Hendes brug af Bamboo skråstolen er forholdsvis afslappet, hun sidder stille i den og hopper eller vipper ikke med den under leg. 
Skråstolen har været forbi vores venindes datter som virkelig er en vildbasse når det kommer til at hoppe i møblerne. Hun har hoppet i stolen med stor iver i mange uger, uden at det har haft synlige negative konsekvenser for stolen.
 
Hoftesele:
Der medfølger en hoftesele til de mindste. Selen kan tages af så tumlinger kan sidde frit og designet ikke har baby look. Måden hvorpå selen er monteret er lidt atypisk, men den fungerer når den er monteret. Selen knappes fast under siddepuden, på stolesædet. Rent designmæssigt og brugervenligt er det lidt en gåde at man har valgt store pynte-knapper og monteret trykknapper gemt indenunder. 
 
Baby indsats:
Vi har testet skråstolen uden baby indsats. For mere info om indsatsen se her og scroll til overskriften NBK (New Born Kit). Indsatsen er en støttepude som giver ekstra komfort for det helt lille barn og kan tilkøbes separat. 
 
Dynamisk bevægelse:
Bamboo er en dynamisk skråstol som justerer siddevinkel efter hvordan barnet placerer sin vægt. Dvs, at læner barnet sig tilbage for en lur, så gør ryglænet det også. Sætter barnet sig op for at lege, flyttes vægten til forrest på sædet og dermed rettes ryglænet med op. Meget enkel og dynamisk teknik som har været knap så enkel at designe.
DBR (dynamic back rest) er en ergonomisk løsning da stolen altså følger barnets frie bevægelse og dermed ikke har et fast punkt hvor barnet bliver brat stoppet hvis det kaster sig tilbage i stolen.
Som det ses på billederne herunder kan man justere stolen en smule med en et enkelt træk i spændet.
Vi fandt hurtigt ud af at spændet SKAL være spændt ind når barnet er for langt til at sidde i stolen med hovedet placeret på rygpuden. Dvs. at hvis spændet er spændt så driller rammen på stolen ikke bag hovedet, men er den ikke spændt så slår barnet altså hovedet lige ind i rammens kant når det læner sig tilbage. 
Alt efter barnets siddestilling er mere eller mindre af det elastiske stof (som hele stoleryggen gemmer bag rygpuden) altså synligt. 
 
Slidstyrke:
Sædets materiale er i slidstærkt polyester som er let at tørre af grundet sin glatte overflade.
Den medfølgende rygpude som dækker over hele ryglænets fine elastiske stof, sørger for at barnet ikke belaster elastisiteten i ryglænet. Eneste minus her er, at man dermed skal sørge for at barnet ikke vipper rygpuden fremad og hopper direkte på det elastiske stof. Rygpuden er dog sat fast i siddepuden med en lynlås under puderne (som ikke kan ses når den er monteret) så den skrider ikke af stolen. 
Vores vilde testbarn gav dog sin mor en del besvær fordi hun synes det er sjovt at vippe rygpuden fremad og smide bamser, legetøj osv. direkte ned på det elastiske stof som altså slet ikke må belastes uden at være dækket af rygpuden. Det er åbenbart også rigtig sjovt at sætte sig i stolen med rygpuden klappet ned. Hvorfor er denne rygpude ikke sat fast til ryglænet øverst med en trykknap, lige som den er i midte og bund? Umiddelbart vurderer vi at det ikke kan lade sig gøre pga. den frie bevægelse som stolen skal kunne barnet, når puden kan følge barnets skift mellem liggende og siddende stilling. 
Vi kan dog ikke se slitage på det elastiske stof endnu, på trods af den forkerte behandling. 
 
Rengøring:
Stoffet kan trækkes af rammen og vasket ved 30 grader i maskinen. Det gøres ved at åbne et velkro bånd i bunden og et par stykker på puden så man kan fjerne afstivningen inden vask.
Rygpude, sædepude og sidepaneler har nemlig afstivende indsatte plastplader som bevarer formen på stolen og de forede puder. Primitivt, men let at montere og afmontere når sædet skal vaskes. 
 
Bedømmelse:
Skråstolen holder hvad den lover for en tumlings vedkommende: Vild leg, hoppeture i sædet og gyngning af mindre søskende. Men man må opdrage sig ud af dilemmaet med rygpuden. 
Vi synes dog at siddekomforten er knap så god for en tumling, da Bamboo ligesom andre skråstole giver en lidt anstrengt siddestilling hvor man aldrig rigtig slapper af. Dog kan man med en ekstra pude bag hovedet sidde rimelig komfortabelt. 
Uden at have testet baby indsatsen kan vi ikke sige jer hvordan denne fungerer i praksis, men vi kan henvise til denne video for visuel info, samt billede 6 og 7 herunder. 
 
bombol bamboo bouncer skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bamboo bouncer bombol bombol bamboo baby indsats skråstol baby indsats bombol bamboo  bombol bamboo skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol bombol bamboo skråstol bouncer ny skråstol design skråstol
 
Ps. Vi er ikke betalt af Bombol, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *