Cocoon – Kapok Madrasser

cocoon madras kapok olisan.dkVi har testet Cocoon Kapok madrasser, fra Olisan.dk
 
Testen består af en barnevognsmadras, en matchende rullemadras og et elastiklagen.
 
Materiale: 
100% naturlige, bæredygtige og økologiske Kapok fibre, som indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld. Dette gør Kapok til den letteste naturfiber i verden og samtidig det mest åndbare naturprodukt. Kapokken er udformet som små udhulede rør. En slags mini 'sugerør' hvor lufthullet inden i holder på den omkringliggende luft og dermed regulerer temperaturen. Fugt absorberes ikke i Kapok, hvorfor barnet vil forblive tørt mens det sover på Kapok-madrassen.
Alt efter hvilket land Kapok er produceret i, har den en kendetegnende svag duft, eller ingen duft. Cocoons Kapok er af den sidstenævnte neutrale variant.
 
Allergi:
Kapok anbefales til allergikere da kapok indeholder et naturligt antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider at leve i produktet. Der bruges ingen pesticider eller insektmidler under produktionen og forarbejdningen.
Burde vi så ikke se meget mere til produkter i Kapok? Jo bestemt, hvis du spørger os. Men grunden til at Kapok ikke er anvendt oftere skyldes den vanskelige måde den høstes på, fordi bunden af træet er fyldt med skarpe torne.
 
Funktion i praksis:
Vi har erfaring fra Kapok som materiale, fra en babydyne købt fra et andet mærke. Derfor faldt tanken straks på Kapok da vi skulle finde en madras til denne test. Erfaringen med babydynen er at temperaturreguleringen og allergivenligheden er i top, men at den bløde og puffede følelse som man kender fra dundynen udebliver. Derfor måtte vi jo finde ud af om Kapok var mere komfortabelt i form af madrasser. 
Lad os tage et produkt af gangen. 
 
Barnevognsmadras:
Madrassen er fyldt med kapok i kanaler som sikrer at madrassen giver en god ensartet komfort og den omtalte temperaturregulering. Har desuden mørkegrønt kantbånd, en fin detalje. Måler: 37 x 96 x 3,5 cm, fås også til lift og desuden til voksne.
 
Rullemadras:
Rullemadrassen er velegnet til barnevognen da kapokkens isolerende effekt gør at den adsorberer den omkringliggende luft, hvilket gør den er utrolig varmeregulerende og brugbar både sommer og vinter – ude som inde. 
Har barnet allerede en madras (i et hvilket som helst materiale) som man ønsker at fortsætte med at bruge, kan man lægge denne rullemadras over og dermed få kapokkens egenskaber alligevel.
Det er altså ikke nødvendigt at købe både Kapok madras og  Kapok rullemadras for at få gavn af Kapokkens egenskaber. Vi har testet begge Kapok madrasser sammen, alene for barnets liggekomfort mht. blødhed og muligheden for at kunne passe bedst muligt på selve madrassen hvis der skulle være et uheld eller spildes mad/drikke på rullemadrassen, som i så fald ville kunne tages af og rengøres, uden at vi stod uden madras i mellemtiden. Måler: 37 x 96 cm og fås også til lift.
 
Lagen:
Lagnet til madrasserne er i 100% økologisk blød bomuldsjersey, med elastik i kanten. Lagnet kan bruges til at beskytte madrassen i barnevognen eller som lagen. Kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles. Måler: 37 x 96 x 3,5 cm.
 
Bedømmelse:
Vi er fans. Barnet ligger fantastisk hvis man skal lytte til hendes opførsel som siger "ja tak" til at sove længe og roligt når hun lægges til lur på madrasserne. 
Sveder vores ofte svedige datter under sin udendørs lur (her midt i vinterkulden), er det kun fordi hun er pakket for meget ind i materialer der ikke er egnet til at svede i. Med Kapok under sig og uld på kroppen, samt i dynen – så har hun det perfekt.
 
cocoon madras kapok olisan.dk Cocoon kapok madras olisan kapok rullemadras barnevogn olisan.dk elastiklagen barnevogn økologisk Cocoon Kapok Olisan cocoon madras kapok olisan.dk topmadras lagen Odder sele Oddervogn cocoon madras kapok olisan.dk topmadras allergivenlig kapok barnevogn sove ude cocoon madras kapok olisan.dk cocoon madras kapok olisan.dk topmadras lagen
 
Konkurrence:
Frem til den 30/12, 2014 – kl. 15.00 kan du vinde en barnevogns madras og en rullemadras + lagen, sammen med en Odder Classic barnevogn. Skynd dig forbi og deltag her
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen trækkes tilfældigt blandt alle postede billeder med tilhørende kommentarer (på instagram og facebook) som instrueret her d. 30/12 – 2014, kl. 15.00. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret.
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
 
Ps. Vi er ikke betalt af Olisan.dk, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Olisan har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *