Duolac – Mælkesyrebakterier

dermaplus duolac børn barn pulver eksem børneeksem mælkesyrebakterier dårlig maveVi har testet Duolac – Mælkesyrebakterier, fra Duolac.
 
Ingredienser:
Duolac Derma Plus:
Mælkesyrebakterier med biotin til huden. Pulver-breve med vaniljesmag. Fra 3 år. 30 breve.
10 milliarder bakterier af 4 forskellige bakteriestammer + biotin 7,5 mikrogram pr. brev. 
 
Duolac Daglig Vitalitet:
Mælkesyrebakterier med C-vitamin mod træthed og udmattelse. Fra 3 år. 30 kapsler.
7 milliarder bakterier af 6 forskellige bakteriestammer + 12 mg C-vitamin pr. kapsel.
Se fulde ingredienslister på pakningerne. 
 
Dobbelt coating – hvad for noget:
Det specielle ved Duolac er deres dobbelt coating, som beskytter mælkesyrebakterierne.
Det store dilemma med mælkesyrebakterier er nemlig altid at de har svært ved at overleve på deres vej fra produktion og opbevaring og frem til målet, helt nede i tarmen. Selv efter de er kommet sikkert ind i munden, har de stor risiko for at blive svækket inden de når ned til deres destination, tarmen.
Duolac har dobbelt coated deres mælkesyrebakterier så de er bedre rustet til turen. Dvs. at de først er belagt med en coating (hinde) bestående af peptider og proteiner for at holde en god PH-værdi som beskytter dem mod galde og mavesyre.
Coating nr. to består af polysakkarider som beskytter bakterierne mod ydre påvirkninger såsom varme og fugt. Altså både påvirkninger fra klimaet omkring produktet og påvirkninger fra kroppen som mælkesyrebakterierne rejser igennem. 
Denne coating siges i følge Duolac at beskytte bakterierne op mod 100 gange bedre, end ved ubeskyttede mælkesyrebakterier. dermaplus duolac børn barn pulver eksem børneeksem mælkesyrebakterier dårlig mave
 
Funktion i praksis:
Formål med test:
Forsøget gik ud på at se om der var mærkbar effekt af mælkesyrebakterier med biotin, i behandling af børneeksem. Samtidig testede vi forbedring af kronisk dårlig mave hos to årig. Vi har været i gang on and off i ca. fire mdr. (Man glemmer det jo af og til.)
 
Har intet med mælk at gøre:
Mælkesyrebakterier stammer ikke fra mælk og har intet med mælk at gøre. Er der mælkesyrebakterier i et mælkeprodukt er det altså fordi bakterierne er tilsat til produktet for at syrne det. Eksempler på syrnede mælkeprodukter kan være ost, smør, ymer, creme fraiche og yoghurt. Man kan også tilsætte mælkesyrebakterier til andre madvarer, såsom kød eller mælkeerstatningsprodukter. Det er derfor der findes f.eks. soyaprodukter med mælkesyrebakterier, som altså er fri for komælk. 
 
Bemærk dog at der er tilsat mælke-bestanddele i Derma Plus produktet, i form af aroma og galaktooligosakkarider. Det gør mig en smule forvirret over formuleringen, men ikke direkte mælke-bekymret. Der skrives på Derma Plus produktsiden: "Alle Duolac produkter er fri for laktose, gluten og animalsk gelatine – ingen spor af ingredienser med animalsk oprindelse."
 
Findes naturligt i tarmsystemet:
Mælkesyrebakterier findes i forvejen i vores tarmsystem og det er en rigtig god ide at booste og bibeholde balancen af disse da de sørger for at holde maven i god balance. Det meste af vores immunforsvar (70%) er baseret på hvordan vores tarme har det, så derfor er det det første sted man skal tænke på, hvis man går og rager alle slags vira til sig. Dog alt med måde, der er ingen ide i at tage ekstremt mange mælkesyrebakterier, for det betyder ikke at det er endnu sundere. 
Faktisk har vi flere bakterier i tarmen end vi har celler i kroppen. Hver person har sin egen sammensætning af bakterier på ca. 160 ud af 500 mulige arter. Disse bakterier vejer til sammen ca. 2 kg af vores kropsvægt
 
Få dit barn til at spise mælkesyrebakterier:
Vi har succes med at fortælle datteren at det er tryllepulver – så blander vi det i kølige madvarer eller giver hende det med lidt saft som en trylledrik hun får med sugerør. Altid en sjov leg. Trylledrik kan jo både give supermand powers eller være noget som prinsesser drikker for at være gode til at danse og lege ninja. You get the point.
 
Forpakning og brugervenlighed:
Derma Plus: 
Produktet med tilsat biotin kommer i 1 grams pulver-breve, med vaniljesmag. 
– Vores første dilemma bestod i den tilsatte vaniljesmag. Hvorfor? Hvis man ikke kan lide vanilje er det altså udrikkeligt i væsker og ikke en smag man vil have i sin yoghurt eller afkølede havregrød (bakterierne tåler ikke varme). Heldigvis spiser datteren på 2 år det uden problemer når hun ikke ved at det er rørt ud i hendes soyayoghurt. 
– Der er tilsyneladende en lille bitte smule mælk i produktet, ser det ud til. Hvorfor? Kunne det være undgået? Derma Plus er dog alligevel brugt til vores datter som ellers pt. undgår komælk pga. dårlig mave. (Jeg forhører mig hos Duolac.)
 
Daglig Vitalitet:
Produktet med tilsat C-vitamin kommer i kapsel som kan sluges hel eller hældes over mad. 1 kapsel daglig (ved behov 2). 
– Kapselform uden smag. Perfekt. 
– Skal den drysses på mad, er der mindre pulver end i Derma Plus, hvorfor der er mindre at gemme i evt. barns mad. 
– C-vitamin styrker slimhinderne og dermed immusystemet. Det kan vi lide. 
 
Bedømmelse:
Ingen tvivl om at mælkesyrebakterier hjælper på dårlig mave og eksem hud, ved regelmæssig brug. Det er logisk fordi immunsystemet afhænger meget af mavens balance. At bevise en effekt er svært, da alting spiller ind – også årstiden. Det er et forsøg værd at prøve selv, hvis du står i samme problematikker. Det har effekt for os, men det er svært at vise på billeder. 
 dermaplus duolac børn barn pulver eksem børneeksem mælkesyrebakterier dårlig mave dermaplus duolac børn barn pulver eksem børneeksem mælkesyrebakterier dårlig mave dermaplus duolac børn barn pulver eksem børneeksem mælkesyrebakterier dårlig mave
Ps. Vi er ikke betalt af Duolac, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *