Egg – Egg Helmet

Vi har testet EGG Helmet, fra Northsport.dk.
 
 
En anderledes all-around retrohjelm, designet for at beskytte bedre og føles behagelig.
 
Materiale: 
Hjelm:
En sandwich konstruktion af ABS plast, EPP flamingo, EVA memory skum, samt et oppusteligt pude-indlæg. 
Skin:
Vaskbart og elastisk, ikke-krøllende elastane med print.
Add-ons:
100% giftfri TPR (termoplastic rubber). 
 
Aldersgruppe:
S (48-52cm) og M (52-56cm). Hver hjelm strækker sig altså over tre størrelser. 
Egg lover at en voksen hjelm er på vej. (Mere om størrelser følger nedenfor.)
 
Sikkerhedsgodkendelser: 
CE NEN 1077, 1078 og 1385 TüV certifikation. 
En sikker cykelhjem skal være CE-mærket og sikkerhedsgodkendt med europæisk standard CE 1078. Det er EGG. 
 
egg helmet sandwich konstruktionSpecifikationer: 
– CE godkendt til skisport, vandsport, cykel, rulleskøjter, skateboard og rampe. Dog ikke motorsport. 
– Oppustelig inderpude for perfekt pasform. 
– Ventileret ekstra inderhjelm i memory skum sikrer optimal komfort og giver en unik sikkerhed.
– Closed Ear design giver optimal beskyttelse i de vigtige øre-regioner.
– Hagerem lukkes i valgfri side med one-touch lås uden på hjelmen, samt har blød pude til hagen så intet kommer i klemme. 
– Hjelmen består af flere hjelme i én. Er man ude for et voldsom styrt kan man således udskifte en evt. beskadiget hjelm-del separat. 
– Hjelmens sandwich-elementer (de forskellige hjelme i hjelmen) er vandtætte og vaskbare. ​ 
– Designet, udarbejdet og produceret i Holland.
– Fås med 13 forskellige skins (overtræk) og forskellige add-ons i form af prinsessekrone, mohawk, djævlehorn, solskærm mm.
– Sæt med ørevarmere og ski-clip kan også tilkøbes, så hue undgås og ventilation opretholdes på skiferien.  
– Mottoet er at hjelmen ikke bare skal være et nødvendigt sikkerhedsprodukt, men også en attraktiv accessorie. 
(Egg ønsker altså at børn synes at det er sejt at bære hjelm – super pædagogisk redskab for os forældre.)
 
Funktion i praksis:
Vi har testet hjelmen på vores (nu 15 mdr. gamle) datter, i knap fire måneder. 
Fordi små børn ikke kan sige tydeligt til og fra og forklare hvordan en hjelm føles, har vi også testet denne på den af os voksne som kunne passe en str. medium. 
Hjelmene er testet til cykelbrug. Bemærk at vi ikke udfører sikkerhedstests her på siden, men tester for kvalitet, design og brugervenlighed. Omtalte sikkerhedsgodkendelser er derfor hentet fra producenten. Vi har udvalgt denne hjelm fordi den er blandt de sikreste på markedet pt. 
 
Komfort:
Voksen-konklusionen er at hjelmen føles let og behagelig og faktisk som om man ikke har den på. At bedømme ud fra datterens manglende behov for at tage hjelmen af, så er det også sådan hun har det. Hun er ikke et hatte-barn, men har altså endnu ikke rynket på næsen over sin Egg. Hun har også brugt den når hun kører på løbecykel eller selv taget den på for sjov skyld hjemme i stuen. 
 
Traumecenter samarbejde:
Hjelmen er en sportshjelm, lavet i samarbejde med et traumecenter i Holland. Traumecenteret har undersøgt hvor børn kommer mest til skade ved denne type ulykker og her viste det sig at det ofte var i øre- og nakke-regionen. Derfor dækker Egg Helmet ned over ørene – også til almindelig cykel-brug. 
 
Størrelse:
Som beskrevet findes hjelmen i to størrelser, hvoraf den ene er en medium hjelm som passer op til en str. 56. Dette betyder ikke at alle med ca. denne hovedstørrelse kan passe den – jeg kunne ikke, mens min bedre halvdel kunne. Northsport vejleder størrelserne som fra ca. 2 – 12 år. Egg oplyser 4 – 12 år. Vi synes at det kommer helt an på hovedmål og en aldersgruppe kan derfor ikke bedømmes – i stedet bør man måle sig frem. Vores datter har testet fra hun var 11 mdr. fordi hun har et stort hovede. Hendes pande er høj hvorfor placering af hjelmen kan se forkert ud på disse billeder. Vi har dog markeret billedet hvor hjelmen er placeret forkert og vil gøre opmærksom på at hun ikke helt passer den endnu, hvorfor den glider lidt mere end den kan når den passer. 

egg helmetHjelmens konstruktion:
Egg bruger en  teknologi de kalder 'Flexible Adaptive Sandwich Technology' (F.A.S.T.)  som består af følgende dele: 
1) Yderst har hjelmen en (grå) hård, men tynd og fleksibel, ABS plast skal (Acrylonitrile Butadiene Styrene). 
2) Lige under yderskallen gemmer sig et EPP 'flamingo'-lag (Expanded Polypropylene). EPP er super stødabsorberende, rebounder hurtigt efter slag og er et ekstremt let materiale. EPP absorberer ikke vand og er derfor hygiejnisk. 
3) Dernæst et EVA memory skum lag (Ethylene Vinyl Acetate) som er populært brugt til medicinal produkter, fordi det er ekstremt komfortabelt, anti-bakterielt og vandtæt. 
4) Inderst en oppustelig pude i nakke og sider (den der står EGG på). Puden pumpes op ved tryk uden på hjelmen (via en usynlig indlagt pumpe) når hjelmen allerede er placeret på hovedet. Ligeledes kan man tømme puden for luft ved tryk på en knap på hjelmens underkant. Denne pude gør at hjelmen kommer til at passe perfekt til det enkelte hovede, da den former sig efter hovedformen. Dermed glider den ikke og kommer ikke så let til at sidde forkert. Der er bløde puder i pande, samt resten af hjelmen. 
 
Sæt hjelmen korrekt:
For at opnå den tiltænkte beskyttelse skal man sætte hjelmen korrekt. Den må altså ikke kunne glide for langt om i nakken og højt op i panden, som man desværre ser på rigtig mange andre hjelme. Ligeledes må den ikke sidde for langt nede i panden. Egg Helmet skal derfor sættes så den dækker ører/pande/nakke ligeligt fordelt mht. beskyttelsen – dvs. har nogenlunde vandret underkant ved panden og er ca. ved øjenbrynet hvis muligt, samtidig med at noget af nakken er fri. Når den sidder korrekt, pumper man luft ind i luft-puderne og vupti så sidder den fast – og bliver der. Se tegning nedenfor. 
 
Ventilation:
Egg ventilerer godt! Der er 12 ventilationskanaler mellem sandwich lagene så luften kan passere fra hjelmens kanter ved pande og sider, ind over hele hjelmens flade og om til nakken – uafhængigt af om der er skin på yderskallen eller ej. De er godt placeret og det virker, hvis du spørger os. Vores voksne tester (der jo som den eneste kan give sin udtalelse) har dog kort hår, vi kan ikke vide hvad en person med fyldigere hår synes om ventilationen. Ligeledes spiller aktivitetsniveauet og vejret også ind. Vores datter har ikke svedt i den endnu. 
 
Hagerem:
Hageremmen klikkes åben fra valgfri side via usynlige knapper uden på hjelmen (lige ved ørene). Dette kan gøres med skihandsker på om nødvendigt og gør det let for børn at tage hjelmen af selv – god detalje. De helt små børn der ikke ved hvordan man åbner remmen, kan dog ikke komme til at åbne den ved en fejl, vurderer vi. En uundværlig bonus ved remmens sidelukninger er at man ikke længere kommer til at klemme hage-huden fast i remmens lukning og puden der nu i stedet er placeret der, gør at man ikke længere føler irritation ved at remmen driller og trykker på hagen. (Min egen standard-hjem fra et andet mærke er præcis sådan en typisk hjem der strammer, klemmer og driller på hagen så man desværre overvejer at cykle uden hjelm.) Her lukkes remmen altså inde i hjelmen i stedet for under hagen. 
 
Skins:
Hjelmen har aftagelige betræk (som tilkøb) i slidstærk og elastik elastane, som ikke rynker men sidder tæt om hjelmen. Man kan klikke add-ons igennem skins uden at det ødelægger betrækket når de skal monteres i hjelmens huller. Materialet er i fin kvalitet, vi synes dog det (som meget andet tyndt elastisk materiale) ser ud til at fnuldre lidt med tiden. Heldigvis kan man købe nye skins til en rimelig pris.
 
Add-ons: 
Har man en prinsesse, en djævel eller en fartbølle? Det er lige meget, for med de forskellige tilkøbs skins og add-ons kan man kreere lige den hjelm som bliver populær nok til at barnet vil have den på.
Add-ons er i blød gummi af god kvalitet og påsættes hjelmen ved at klikkes og drejes ned i et af hjelmens huller. Add-ons forringer ikke sikkerheden da de vil poppe ud af hjelmen, i tilfælde af et uheld.
Der er 24 huller i hjelmen (+ syv huller ved hvert øre så man kan høre hvad folk siger gennem hjelmen). Disse 24 huller bruges til add-ons, hvorfor man kan sætte djævlehornet i nakken eller prinsessekronen skævt i panden, hvis det er det man har lyst til! Der er så mange add-ons huller, for at sikre at fremtidige add-ons også er kompatible med hjelmen. Add-ons bør ikke puttes i munden og kan ikke flyde ved brug under vandsport. De kan ikke vaskes i maskinen, men skal tørres af med vand og mild sæbe. Kan blegne i sollys med tiden. 

Ørevarmere:
Der findes ørevarmere + ski-clip til hjelmen hvilket er smart hvis man fryser om ørene (f.eks. skisport), men gerne vil kunne ventilere hovedet og slippe for huen. De sættes fast inde i hjelmen og kan ikke ses uden på. 
 
Bedømmelse:
Den er godkendt. Klemmer, klør eller irriterer ikke ved brug. Egg er populær hos både store og små vi møder på vores vej. Måske er det alligevel sejt at være sikker i trafikken? 
Super langtidsholdbart og brugervenligt at Egg Helmet kan bruges til flere slags sport og størrelsesmæssigt strækker sig over tre hoved-størrelser, så man kan vokse lidt i den. Man kan jo justere størrelsen ved hjælp af den oppustelige pude. 

egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport eggpack2 egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet add ons cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet sikker godkendt cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet egg helmet cykelhjelm sportshjelm skihjelm northsport egg helmet egg helmet northsport.dk egg helmet northsport.dk egg helmet northsport.dk

Konkurrencen er slut!
Vinderen blev Rikke Timm
 
Vil dit barn teste en Egg Helmet? 
Besvar følgende som kommentar herunder: 

1) Du har læst deltagelses-kravet.
2) Vælg et ønsket skin og en add-on her og fortæl os deres produkt-navne. 
3) Alder og hovedstørrelse på dit barn. 
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen trækkes blandt alle kommentarer herunder d. 25. maj – 2014. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret.
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
 
Ps. Vi er ikke betalt af Northsport.dk, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Northsport har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer/forhandler produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *