Fabelab – Play-Fold-Bird

 
fabelab play fold bird christianshavnVi har testet 'Play-Fold-Bird', sponsoreret af Fabelab.
 
Et multifunktionelt legetæppe, inspireret af asiatisk origami.
 
Hvad kan det: 
Legetæppet er tænkt som et inspirerende multi-tæppe der kan foldes som sovepose til de helt små, tumles på af de kravlende, eller inspirere de lidt større til at folde det i forskellige former. Dette tæppe kan f.eks. foldes som en fugl, deraf navnet Play-Fold-Bird.
 
Materiale: 
En tyk quiltet kvalitet i bomuld, med fyld af polyester og med snore som bindebånd. Snorene er som dem vi kender fra hættetrøjer (dog uden plasthætte). Kan vaskes i maskinen på skånevask og skal lufttørre. 
Denne nye kollektion, ved navn ‘Copenhagen Edition’, adskiller sig fra den første, ved at være en mere slidstærk model. Fyldet er nu lavet i ét stykke og den tynde strækjersey (på nogle af betrækkets felter) er byttet ud med en mere holdbar bomuld. Farverne i hver style matcher en bydel i KBH.
fabelab palyfoldbird christianshavn legetæppe
 
Funktion i praksis:
Vi har testet modellen ‘Christianshavn’ da det er den bydel vi kender bedst, ud af de forskellige i kollektionen. Christianshavns farver kendetegnes ved en varm orange og navy, hvilket især ses ved den velkendte Amagergade fra tv-serien ‘Huset på Christianshavn’.
Tæppet kommer i en lille naturhvid lærredspose, i gymnastikpose-look. En lillebitte mærkat afslører vaskeanvisninger & logo i tæppets ene hjørne. Tæppet er ikke økologisk, hvilket vi gerne så til et mindre barn der vil være fristet til at sutte på det. 
Vi forventede et meget blødt tæppe, efter at have set på den første kollektion, men fik et lidt stivere tæppe mellem hænderne. Vi kunne ikke rigtig finde ud af om det var et minus eller et plus, da stivheden bidrager til at man kan folde en mere fast fugl, men også gør at det ikke er et tæppe man omfavner og krammer. Men…et legetæppe er jo også lidt tykt og robust i det. Dette vil isolere bedre mod kulde fra underlaget. Balancen mellem fast & blødt er lidt tricky. Det egner sig f.eks. ikke som et puttetæppe i autostolen, pga. stivheden, men er rigtig godt i kravlegården eller sofaen. 
Vi lærte hurtigt at få styr på foldeteknikken til fuglen, da man bruger kanterne mellem hver farvede felt, som foldelinjer og bindebåndene naturligt bidrager til hvor fuglen samles. Men man skal lige gennemskue teknikken, hvilket er interessant og sjovt for så nogle som os, der elsker formgivning.
fabelab legetæppeDatteren bruger meget tæppet i udfoldet tilstand, f.eks. i kravlegården, eller til at ligge på i sansegyngen. Hun har megen glæde af bindebåndene som hendes hænder altid instinktivt finder & leger med. Da hun er 9 mdr. er hun for lang til at bruge den som sove-/kørepose, men samtidig for lille til at have rigtig glæde af dens foldelige figurer. Dette vil derfor blive en længere testning, da hun kan vokse med tæppet i favnen. 
Vi vil løbende opdatere hendes brug af tæppet. 
 
Bedømmelse:
Efter en måneds testning: 
Vi elsker multifunktionelle og langtidsholdbare (danske) designs. 
Play-Fold-Bird, er et sådant produkt. 
Vi ville dog ønske at det også var økologisk. 
Et almindeligt legetæppe virker pludselig ret kedeligt, nu man har et i en organisk form, til at motionere fantasien.
test sansegynge fabelab legetæppe
 
Ps. Vi er ikke betalt af Fabelab, vi har dog fået sponsoreret Play-Fold-Bird til testen.
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede.
fab2afabelab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *