Gæsteblogger: Børnevenlig fisk – opskrift

 
VaskavullaGæsteblogger Vaskavulla med sit bud på en lækker børnevenlig opskrift – med fisk! 
 
”Mine børn kan ikke lide fisk”, det udsagn har jeg hørt flere forældre komme med. Gør dig selv og rødderne den tjeneste at købe frisk fisk – så smager det ikke af ”fisk” og så tror jeg, at næsten alle børn kan lide det. Den her ret er rigtig ”hapsemad”, noget begge mine unger godt kan lide. Man kan sagtens erstatte de søde kartofler med almindelige kartofler, men det er altså ikke helt det samme: De ryger lige i løgnhalsen hos de små herhjemme. Retten her er hurtig at lave, ca. en halv time fra start til slut.
 
Fish’n’chips, søde kartofler, rugmel og rødbeder:
Til denne her ret skal vi lave søde fritter, fiskefingre og hjemmelavet rød remoulade.
Her er der angivet ingredienser til to voksne og to små børn.
 
Du skal bruge:
 
Fritter:
6 søde kartofler (hvis I er flere så er det ca. 1-1,5 pr. person du skal lægge til)
2 spsk olivenolie
salt og peber
 
Fiskefingre:
400 g. Fisk (100-150 g. Fisk per person), det kan f.eks. være torsk, rødspætte, sej, men skal være udskåret til filet
1 æg
2 dl. Rugmel
revet skal fra en (helst økologisk) citron
salt og peber
olie til at stege i
 
Remoulade:
1 rødbede
3 drueagurker
1 æble
3 spsk. god mayonnaise (f.eks. Urtekrams)
4 spsk. creme fraiche (eller andet surmælksprodukt)
1 tsk sød sennep
1 tsk sukker
1 spsk. Citronsaft
salt og peber
 
Fritter:
Start med at tænde ovnen på 200 g. Imens den varmer op, så skræl de søde kartofler og skær dem i fritter/både. Put dem i en pose med olien og salt og peber (hvis du har børn under 1 år, så vent med at salte til de kommer ud af ovnen, så du kan tage fra til mindste medlem). Fordel i en bradepande og sæt ind, når ovnen er klar. Kartoflerne skal have ca. 20 minutter – kig til dem undervejs og giv dem lidt mere/mindre hvis det er nødvendigt. De bliver hurtigere bløde end almindelige kartofler.
 
Fisk:
Skær nu fiskefingre af fisken ved at skære ca. 2. cm. brede stykker. Det er bedst at bruge fisk der er lidt tykt, da de ellers godt kan blive lidt slaskede – det er nemmere at styre et stykke torsk end en flad spætte, men det smager lige godt. Bland rugmelet med citron, salt og peber (igen – hvis du har meget små børn, så vent med at salte). Pisk ægget ud i en tallerken og vend fiskefingrene i æg og dernæst i melblandingen. Når der er ca. 8 min tilbage af kartoflerne, så steg fisken- de skal have ca. 3 min. På hver side. De må endelig ikke få for meget, da de så bliver tørre og kedelige (måske en fejl mange generelt begår med fisk). Og husk: Fisk skal vendes mindst muligt, så vend kun en gang: Steg først den ene side og så den anden.
 
Remoulade:
Skræl rødbeden og riv den groft sammen med drueagurken og æblet. Bland med de andre ingredienser og smag til.
Server gerne med et drys persille over og med noget grønt at gnave i.
 
Tip:
Når du nu er i gang med at bage de søde kartofler, så prøv at bage en hel en med skræl (den skal selvfølgelig have lidt mere end bådene). Når den er kølet af ,hiver du skrællen af, moser kartoflen med en skefuld olivenolie og lidt krydderi og så har du en ”vegetarpate” eller sandwichspread. Det spiste min yngste meget på rugbrødet, da han begyndte på hapsere. De søde kartofler bliver nemlig ikke melede og stive som almindelige kartofler, men bevarer deres bløde konsistens.
 
Hvis du er i tidsnød, så paner de hele stykker fisk i stedet og så er det bare fiskefileter i stedet for -fingre. 
Skræl og skær kartoflerne dagen før og opbevar dem på køl i en pose, hvis det skal gå stærkt med maden om aftenen. 
 
Se flere af Vaskavullas opskrifter her!