Jutlandia – Manila havemøbelsæt

Jutlandia Manila havemøbelsæt jysk havemøbler

Vi har testet Jutlandia – Manila havemøbelsæt, fra Jysk.dk
 
Jutlandia er Jysk's eget mærke af høj kvalitet.
Sættet kan kun købes online og er et mix af to serier ved navn Jutlandia Teak og Jutlandia Aluminium-Petan.
 
Materiale: 
Bord: 
Kulstofstål, metaltråde og FSC-certificeret teaktræ. Stellet er overfladebehandlet med en hot-melt pulverbelægning af Durasint. Durasint gør ovefladen splintfri, vejrbestandig, korrosionsresistent, UV-resistent og vedligeholdelsesfri. 
Bordet er 110 cm i diameter og 75 cm i højden. 
Stole: 
100% aluminiumsramme, samt petan sæde. Overfladebehandlet med en ikke miljøskadende organisk chrombelægning som er ufarlig at arbejde med og sikrer optimal holdbarhed for møblet.
Aluminiummet er også behandlet med ES-pulverlag som forbedrer og forlænger udseende og levetid for produktet ved at være vandafvisende, korrosionsresistent, farvestabilt, UV-resistent og vedligeholdelsesfrit. 
Armlæn i FSC-certificeret teaktræ. Bredde: 57, længde: 62 og højde 91 cm. Siddehøjde 46 cm (normal højde). 
Petanfibrene (som sædet er håndflettet af) er en blanding af polyolefiner og farver, som gør dem ekstremt behagelige at sidde på. Petanfibrene er 100% miljøvenlige og genanvendelige. Testet efter alle europæiske standarder for holdbarhed og lang levetid. De er modstandsdygtige over for både varme- og kuldeændringer fra de forskellige årstider.  
 
FSC-certificering: 
Bordplade og armlæn er lavet i solid teak. FSC-certificering af træ betyder at træet er blevet til under en række krav om beskyttelse af natur, mennesker og arbejdsvilkår. 
Jutlandias teaktræ kommer fra en plantage og er af ædeltræsorten Tectona Grandis, som er naturligt imprægneret med quinoner som beskytter mod råd. Da der er et naturligt indhold af olier i træet, modvirker disse at træet tager imod vand og holder overfladen bedre ren. FSC-certificeret træ kræver ikke vedligeholdelse, men vil med tiden blegne i solen og få en sølvgrå farve. Dette kan dog undgås ved at behandle med en teak forseglingsolie.
 
Vedligeholdelse:
Hvis nødvendigt kan man skylle havebordet med vand, spraye trærens på det og børste med en hård børste og slutteligt skylle grundigt efter med vand. Den helt tørre bordplade kan, om nødvendigt, derefter slibes med smergelpapir og behandles med træfrisker hvis skidtet sider meget godt fast. Til sidst behandles med teak forseglingsolie for at holde på farven. 
Stolene kan vaskes med blød svamp og sæbevand og skylles grundigt efter med vand. 
 
Funktion i praksis:
Måske undres du over hvordan vi har testet havemøbler. Det er dog relativt enkelt. Vi har siddet i dem, ladet datteren fedte dem til i madrester og ladet dem udsætte for regn og sol. Rigtig meget regn faktisk.
Vi har taget note af siddehøjde, bordpladehøjde, og sæde-bekvemmelighed. Vi har kigget møblerne efter i detaljerne for at se om de var lavet godt og så har vi kigget på design og miljøhensyn under fremstilling. Derudover har vi lagt mærke til de små detaljer, så som om man sidder på skarpe, varme eller kolde kanter og om træet har splinter. 
 
Design og brugervenlighed: 
Bord:
Bordet var utrolig godt pakket ind. Alle ben og skruer var forseglet så meget med tape at det tog omkring en time at pakke ud og samle – men hvor blev det flot.
Bordpladen er i massiv teaktræ og fremstår i flot ensartet kvalitet. Mellemrummene der danner bordpladens mønster ser næsten lige store ud for øjet. Her er altså tale om et produkt der nok er lavet med grundighed og præcision. Benene fremstår matte i stål-looket og har sorte plastfødder matchende til stolenes. 
Bordet er med sine 75 cm en smule højere end standard spiseborde. Det gør os ikke så meget, på trods af at vi er lave mennesker, fordi det er et bord til udebrug. Diameteren på bordpladen er 110, men virker større. Der er ca. plads til fem personer når vi bruger de fire matchende stole og en højstol. 
Det har regnet meget og længe i den periode vi har testet bordet, hvilket ikke er et problem da det tørrer hurtigt og ikke virker beskidt af den grund. Træet er ikke begyndt at splintre, men har fået en mere ru overflade grundet de mange regndage. Det er træ, træ er fra naturen – det kan slibes.
Den runde cirkelformede detalje mellem bordbenene kan snildt bruges som fodskammel, udover at holde bordbenene på plads. 
Stole:
Stolene blev leveret samlede og stablede. Stellet er i aluminium og benene matcher bordets ben. Sæde og ryglæn er i ét og lavet i blød og behageligt håndflettet petan. Armlænet er i samme teaktræ som bordet og ganske behageligt, uden at det gør stolen klodset. Armlænene er tilpas lave til at kunne komme ind under bordet så man kan skubbe stolene halvt ind (se billeder). Vi ville ønske at stoleben og bordben matchede smartere mht. at skubbe stolene helt ind under bordet, når de ikke er i brug. Stolene kan stables, hvilket er et must når man har pladsmangel eller ofte kun har nogle af stolene i brug. 
Siddekomforten er god på den der "ahhhh" måde. Sædet virker behageligt blødt på overfladen, selvom det er fast i looket og følelsen. Fletten er hele vejen rundt om sædets forkant, så man undgår en kold eller brændende varm aluminium under låret. Sædet er dybt, så vi slapper af og bliver gerne siddende længe med en kold drik i solen. 
 
Bedømmelse:
Vi er ret glade for det. Det er flot, vejrbestandigt og miljøbevidst. Vi sidder godt, så hvad mere kan vi ønske os? 
Man får dog brug for en parasol i al den sommer, så her lander snarest en test af denne som I kan skimte på billederne herunder. 
 
OBS:
Vi får kommentarer på hvordan man kommer til at teste disse havemøbler.
Desværre kommer der ikke en læser-test på disse. For test af andre produkter, se dette link og læs mere om hvordan I tester på dette link.
 
 jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jysk jutlandia manila havemøbelsæt jyskhavemøbler jyskhavebord stabelstole havehavrmøbler teak jysk
 
Ps. Vi er ikke betalt af Jysk, vi har dog fået sponsoreret produkterne til selve testen, efter eget valg. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *