Jysk – Allergivenlig Specialpude

 
 
Vi har testet 'Allergivenlig Specialpude', sponsoreret af Jysk.
 
 
wellpursleepangel allergi pude
 
 
Hvad er vigtigere end en god nats søvn, når man er en børnefamilie?
Alle mødre ved, hvor opslidende det er at skulle op hver nat for at amme sit barn & hvad der ellers hører til. 
Derfor er det også vigtig at man som minimum sover ordentligt, de timer man så har muligheden for at sove.
 
Herhjemme er udfordringen vores hovedpuder. Vi synes simpelthen ikke vi har heldet med os til at finde den rigtige hovedpude. 
Vores kriterier er en lav- eller mellem-høj pude, der er allergivenlig. Disse to hovedpuder i syntet, har meget forskellige udformninger og var vores første forsøg i pudejunglen. Man kan finde enkel vejledning i valg af hovedpude og info om allergi og puder/dyner hos Jysk.
 
 
Materiale: 
(Pude-beskrivelse fra Jysk.dk)
LAKE TAHOE konturpude med memory-skum:
Eksklusiv pude i trykaflastende memory-skum, der giver optimal støtte til nakke og skuldre, så du undgår spændinger. Pudens højde kan justeres ved at tage et af de tre lag skum ud. Antibakterielt betræk i 55% polyester/45% bambus, som kan vaskes ved 40°C. 35x60x11/13 cm.
SLEEPANGEL fiberpude:
Eksklusiv pude udviklet med særligt fokus på allergivenlighed. Bolsteret har en speciel coating, der sikrer, at hverken støvmider, bakterier eller svampesporer kan trænge ind i puden. Det vandtætte, men samtidig åndbare bolster skaber et tørt og behageligt sovemiljø. To filtre lader ren luft cirkulere i puden, som er fyldt med bløde polyestermikrofibre. Fyldvægt 850 g. Inkl. opbevaringstaske. 60×63/70 cm.
 
Funktion i praksis: 
Puderne har været testet i tre dage – to uger.  
 
Wellpur Lake Tahoe:
Først og fremmest vil jeg sige at jeg ikke er vant til sådanne puder, jeg har altid haft dem fulde af dun og splattet som havregrød.
Dette er derimod en ergonomisk korrekt pude i memory-skum. Den er Oeko-Tex Certificeret.
Vi efterspurgte en pude til mig, som ikke var for høj & som skulle være god mod nakkespændinger.
Jeg har nemlig erfaret mig, at hvis en pude er for høj så får jeg ondt i hovedet inden for ganske få minutter.
Jeg er ikke helt klar over hvad der er med min nakke når jeg ligger på en pude, men et er helt sikkert, jeg er meget sensitiv & får let problemer.
Det smarte ved denne pude er at man kan tage det midterste lag ud så den bliver lavere. Jeg var derfor meget optimistisk. selvom jeg altid har sagt pænt "nej tak" til denne type memory-skum hovedpuder.
 
Første nat:
Den første nat sov jeg med puden som den var (altså uden at tage det midterste lag ud). Det tog mig lidt ekstra tid at falde i søvn & jeg syntes allerede at være stødt på min første udfordring. Den "bule" på puden som skulle være til støtte under nakken var nemlig for høj. Jeg lå derfor med en stor vægt på halsen, hvilket ikke føltes særlig rart. Jeg er ikke særlig stor & har måske næsten en anatomi som en lille teenager (ved ikke om det havde gjort en forskel hvis jeg havde fortalt Jysk det).
Jeg vågnede en hel del gange i løbet af natten & var lidt omtåget næste morgen – dog uden smerter i nakken.
 
Anden nat:
Den næste nat besluttede jeg mig for at tage det midterste lag ud, for at se om det gjorde en forskel i forhold til "bulen" under min nakke/hals. Sådan lige umiddelbart føltes det meget bedre, men der var stadig et eller andet som drillede. Efter ca.10 min kunne jeg konstatere at min nakke begyndte at spænde ved denne ændring, men jeg valgte alligevel at give det en chance. Jeg vågnede også denne nat mange gange i løbet af natten & må indrømme at jeg kæmpede lidt med puden. Næste morgen vågnede jeg op med store spændinger i nakken. Av av, det var lidt hvad jeg frygtede.
 
Tredje nat:
Den tredje nat besluttede jeg at gå tilbage til puden som den var fra start (med det midterste fyld).
Men måtte konstatere at den simpelthen var for høj i det format. Jeg forsøgte at give den en chance mere, men efter tre timer vågnede jeg op med så voldsom en hovedpine at jeg måtte i kælderen & finde min gamle hovedpude frem igen, samt snuppe en panodil.
 
Konklusion:
Det blev derfor ikke til mange nætter med hovedet på den nye pude & jeg må nok konstatere at disse memory-skum puder ikke er noget for mig. Ihvertfald ikke lige præcis denne pude fra Wellpur. Det var dog forsøget værd & jeg er måske kommet et skridt nærmere hvad jeg søger ved at udelukke denne type puder fra min søgen. Har dog set at Wellpur også laver mere hovedpudeformede puder i memory-skum, men vil nok forsøge mig med dun istedet. 
 
Sleep Angel:
Jeg efterspurgte en pude som var fyldig & middelhøj.
Jeg elsker den fyldige, bløde men ikke sammenklaskede følelse af at putte hovedet i en puffet sky. 
Derfor blev jeg også rigtig begejstret da jeg modtog puden, pakkede den ud & indså hvor højteknologisk den er mht. allergi. Den siges at kunne holde selv mikroskopiske bakterier ude & den kræver ikke vask, men kan tørres af med en fugtig klud. Ja, det lyder mærkeligt & for godt til at være sandt. Den bruges tilsyneladende på hoteller & hospitaler verden over. 
 
Første nat: 
Jeg lagde mig på den & opdagede straks at den her pude – den var høj. Som i meget høj! Tænkte at den måtte få en chance, selvom jeg faktisk lå med hovedet bøjet opad. Dvs., hagen ned mod brystet & nakken strukket ud. Jeg fik bakset mig længere ind mod midten af den her utroligt vandsengs-agtige pude & forventede at synke ned i den som beskrevet på den medfølgende pudetaske. 
Det skete bare ikke i nær så stor udstrækning som jeg ønskede. 
Faktisk lå jeg hele natten & følte at jeg lå på en dunpude, med lige lidt for meget ekstra luft pumpet ind mellem dunene. Men jeg fik ikke ondt nogle steder & min søvn var ikke forstyrret synderligt. 
 
Anden nat:
Gik i seng med samme udgangspunkt som første nat. Tænkte at jeg ville kunne forme puden med lidt held, hvis jeg bare gav den tid. Men en snigende fornemmelse af at det ikke ville ske, viste sig at holde stik. Derudover begyndte jeg at være alt for bevidst om den plastik agtige følelse pudens yderstof havde.
Alt den smarte allergiforebyggende teknologi gør desværre at puden virker som en luftmadras udenpå, dog ikke nær så kraftig i materialet. Det skal siges at jeg sover med et almindeligt pudebetræk over, men det kan stadig mærkes. Puden passer til et almindeligt betræk, men ser stadig kæmpe stor ud, mest pga. højden.
 
Tredje, fjerde & femte nat:
Jeg fortsatte på samme stædige måde, da der da måtte ske en ændring ved længere tids brug, men der skete ikke det store. Den var ikke blevet mærkbart mere medgørlig. Det føltes stadig somom der ved en fejl var pustet alt for meget luft ind i puden, man nu lå og sejlede rundt på. 
Jeg spurgte ind til problemet hos min kontakt i Jysk & fik en lidt mere præcis forklaring af pudens plusser & minusser. 
Nemlig at der grundet den smarte allergivenlige teknologi, desværre måtte gåes lidt på kompromis med komforten, men også at luften med tiden ville blive presset igennem filtrene i puden til en øget komfort. 
 
Efter første uge var dette min konklusion:
Jeg mener jo som udgangspunkt at det er rigtig god pude, konceptmæssigt. Den er perfekt til hospitaler, hvor mange mennesker deler den & det kan blive lidt ulækkert, hvis bakterier, støv, sved osv. kan trænge ind. Dog er den i praksis bare ikke så rar at sove med. Jeg får stadig ikke ondt af at sove med den, men den er ikke komfortabel. 
Alt i alt, er det en blandet fornøjelse, men med mulighed for forbedring, hvis bare man kunne undgå hvad jeg vil kalde for "den ekstra luft" der gør puden vandsenge-agtig. 
 
Ottende nat til fjortende nat: 
Jeg besluttede spontant at denne test måtte tage den tid den ville tage! Jeg ville ikke forkaste en pude som havde godt potentiale, efter kun en uge, så jeg væbnede mig med tålmodighed. Jeg testede endda Wellpur puden som S. havde opgivet, for lige at se om den måske var noget. Det var den ikke, jeg havde stortset de samme problemer som S.
Derfor fortsatte jeg med min SleepAngel pude. Sjovt nok, var det netop her der skete en forandring!
I løbet af uge to, begyndte jeg langsomt at finde mig bedre til rette med puden. Måske fordi jeg vænnede mig til overfladen, men faktisk blev den også mere medgørlig.
Den blev stille & roligt mindre vandsenge-agtig, fordi den ligesom faldt lidt sammen. Jeg opdagede egentlig ikke helt at det var ved at ske, men blev mindet om det da S. spurgte om jeg stadig ville teste den lidt endnu. Det ville jeg jo. 
Præcis som Jysk havde fortalt, var det somom luften fandt sin vej ned mellem fyldet til steder hvor den bedre kunne være.
 
Endelig konklusion:
Puden er blevet påfaldende mindre fyldig & mere som en almindelig hovedpude, men jeg vil faktisk mene at jeg vil fortsætte med den et stykke tid, da det virker somom den er ved at blive en smule behagelig, ja jeg er næsten ved at glemme at jeg før syntes den var irriterende.
Alt i alt, er den faktisk mere brugbar end mit første indtryk påpegede. Men den er høj!
 
Bedømmelse:
S. har fået bekræftet at have brug for en lav, dunlignende, allergivenlig pude, der tager hensyn til en næsten teenage-proportionel kropsstørrelse. Her var Wellpur ingen succes, men så kom vi det tættere på at finde den rigtige pude, via udelukkelses-metoden. 
 
Jeg selv (L.) har haft delvis succes med SleepAngel, men vil dog gerne teste en fyldig dunlignende, allergivenlig pude der er lav til mellem, istedet for høj. Jeg var lettere imponeret over allergiteknologien i SleepAngel, hvilket gør det næsten umuligt at opgive puden, baseret på allergi.
 
 
Ps. Vi er ikke betalt af JYSK, vi har dog fået sponsoreret puderne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt & forholder os konstruktivt til det testede. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *