Lactocare – Mælkesyrebakterier

erfaring med lactocare mælkesyrebakterierVi har testet Lactocare mælkesyrebakterier, fra Lactocare.
 
De testede varianter er Lactocare Travel, Lactocare Baby, Lactocare Kids, Lactocare Feminine og Lactocare Fiber. Kan bruges som forebyggelse mod rejse-diarré eller til sarte maver i hverdagen. 
 
Ingredienser:
Lactocares produkter indeholder ikke laktose og mælkeproteiner, samt animalske ingredienser. Indeholder sødestoffer.
Alt efter varianten er der forskellige former af levende og/eller varmebehandlede mælkesyrebakterier samt i baby-varianten D-vitamin og i Kids varianten C-vitamin, Feminine har tranebærekstrakt og Fiber har fibre til fordøjelsen.
For fuld ingrediensliste se uden på pakningerne på apoteket.
 
Funktion i praksis:
Lad os lige slå fast:
Mælkesyrebakterier stammer ikke fra mælk og har intet med mælk at gøre. Er der mælkesyrebakterier i et mælkeprodukt er det altså fordi bakterierne er tilsat til produktet for at syrne det. Eksempler på syrnede mælkeprodukter er ost, smør, ymer, creme fraiche og yoghurt. 
 
I rækkefølge der matcher billederne nederst: 
Lactocare Travel:
Vi har testet Lactocare Travel tyggetabletter til voksne på en badeferie i Tyrkiet. Tabletterne kan synkes hele eller tygges og er runde og flade. De har en smag af udefinerbar appelsin som på ingredienslisten står som ananas aroma. Hmm…men de smager faktisk godt. Man skal booste maven i 5 dage før afrejse med 1 tablet dagligt og derfter tage 1-2 tabletter dagligt på selve rejsen. Travel kommer i blisterpak med 30 styks i hver pakke. Dvs. er man to voksne på en uges ferie, har man brug for lidt over en pakke hvis man bruger maks dosis og lidt under en pakke hvis man bruger min. dosis. Lidt upraktisk pakningsstørrelse. Vi havde to pakker og har næsten en pakke tilbage. 
Er man lidt sart mht. piller selv om man er voksen, så er det rigtig fint at de har smag og kan tygges. Men omvendt er det lidt unødvendigt hvis man fint sluger piller og gerne så at der ikke var sødestoffer og aroma i tabletterne. Tabletterne indeholder ikke gluten og gelatine. 
 
Lactocare Baby:
Baby er en lille flaske med pipette der til forveksling minder om D-dråbe flasken. Smart er det at man her kan give sit barn mælkesyrebakterier til maven samtidig med de daglige D-dråber som her er tilsat til olien. Der medfølger en pipette i låget så man kan dosere fem dråber på en ske, akkurat som var det D-dråber. Dosis af D-vitamin er den samme som Sundhedsstyrelsen anbefaler – 10 mikrogram. Derudover er D-dråberne her blandet i solsikkeolie, til forskel fra de fleste på markedet som bruger kokosolie. For os gør det dog ingen forskel på datterens mave – kokosolie eller ej. (Vi ved at der er megen debat om dette, men vi kan ikke se at det faktisk har noget på sig?) Dråberne er egnet fra 0-1 år, men vi tester dem på vores 1,5 år gamle datter da man skal have 10 mikrogram D-vitamin til man bliver 2 år i følge Sundhedsstyrelsen og fordi Lactocares Kids tyggetabletter først rådes fra 3 år grundet tilsætningsstof-regler (læs mere nedenfor). Som altid er kombien af pipette og olie der skal rystes før optagning ikke så praktisk, det ender med at blive noget fedteri på flasken når den er ved at være tom. Flasken skal opbevares i den papemballage den kommer i (som er tre gange så stor) og det er altså besværligt og fylder i køleskabet. Orignalemballagen skal gemmes fordi det er der al info står som ikke kan stå på flasken, efter ønske fra Fødevarestyrelsen.
 
Lactocare Kids:
Test på vej. Fra 3 år. Tyggetabletter med jordbær smag, tilsat C-vitamin.
 
Lactocare Feminine:
Man kan købe enten en 6 dages pakke, eller en pakke med 30 kapsler til brug i 14-30 dage. Forskellen er at 6 dages pakken har 500 mg tranebærekstrakt hvor den store pakke har 250 mg tranebærekstrakt, altså halvt så meget. Tranebær har en antiinflammatorisk virkning på blæren som modvirker blærebetændelse i det indholdet i tranebær har vist sig at lægge en hinde på blærens vægge som gør at bakterierne ikke kan hæfte sig fast og dermed føre til blærebetændelse. Det bliver vidst ikke beskrevet på pakningen, men det er sådan det plejer at virke. 
Mælkesyrebakterie mængden i de to pakninger er hhv. 10 milliarder i 6 dages pakken og 2,5 milliarder i den store pakke. Igen er den store pakke med lavere indhold af det aktive stof og må betegnes som et produkt til vedligeholdelse, hvor den lille pakke er et kraftigere boost. Husk bare at det er tilskud og ikke en direkte behandling. 
 
Lactocare Fiber:
Vi har forsøgt at teste Fiber i en måned, et brev i et glas vand eller yoghurt hver dag. Det smager af appelsin. Det er ikke forfærdeligt at drikke, hvis man kan finde ud af at drikke pulvervand (hvilket er en smagssag) men vi glemmer at tage dem. Så denne test er fejlet fra vores side. Produktet i sig selv fejler ikke noget. 
 
"Ingen" produkter til de 1-3 årige:
Det er en ulempe at der ikke decideret er nogle tabletter til de 1-3 årige – Lactocares produktudvikler havde en teknisk forklaring på dette som ikke efterlader en med et produkt man kan vælge til denne aldersgruppe. Forklaringen er at man i følge de nye regler, ikke må lave produkter til børn under 3 år med tilsætningstoffer. Da de ikke pt. kan lave en tablet uden tilsætningsstoffer, er der altså ingen produkter i tablet form før man fylder 3 år, fra Lactocare. 
Det må altså være op til den enkelte forælder om barnet må få tilsætningsstoffer eller ej, da barnet rent praktisk nok er i stand til at tygge tabletterne. 
 
Bedømmelse:
Gode produkter, men mindre ulemper ved pakningsstørrelser og varianter af måder at tage mælkebakterierne på. Tabletterne (i de forskellige pakker) er ikke svære at få hverken børn eller pille-sky voksne til at spise, da de har smag og kan tygges. Fiber pulveret er straks sværere hvis man ikke er til drikkepulver. Lactocare Travel tyggetabletterne kan anbefales hvis I er på vej til syden her i den kolde vintertid. Se flere varianter her
 
lactocare travel tyggetablet voksne lactocare baby med d vitamin lactocare kids tyggetabletter med c vitamin og mælkesyrebakterier lactocare feminine med tranebær og mælkesyrebakterier lactocare fiber
 
Konkurrencen er slut!
To læsere kan hver vinde en pakning Lactocare Kids + Lactocare Baby. 
For at deltage skal I blot bekræfte at I har et barn over tre år til KIDS varianten og et barn under et år til BABY varianten. 
Dette kan bekræftes herunder eller på instagram. 
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen trækkes blandt alle kommentarer herunder d. 3/2 -15.  Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret.
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
Du kan deltage fra en mobil eller computer, men desværre ikke fra en iPad.
 
Ps. Vi er ikke betalt af Lactocare, vi har dog fået sponsoreret produkterne til selve testen. Lactocare har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *