M-Kids – Højstol

evolve højstolVi har testet M-Kids højstol, sponsoreret af M-Kids.dk
 
En sikker højstol, som ikke kan vælte når barnet hjælper til i køkkenet. 
 
Materiale:
Bæredygtigt træ fra europæisk skovbrug. Primært finsk birkefiner som inderkerne i stolen. 
Maling og lak er testet og godkendt til europæiske standard EN71-3.
 
Sikkerhed:
EVOVLE™ er designet ud fra nyeste sikkerhedsstandarder og godkendt til EN 14988-1 + A1_2012.
Stolen er også udviklet som hjælpemiddel til børn med specielle behov. Der er taget højde for at der ikke er hoved-, fod eller fingerfælder, hvor barnet kan komme i klemme (ikke testet, men designet ud fra EN 12182:2012 pkt. 13).
 
Mål:
Højde: Ca. 95 cm. 
Bredde: Foran ca. 58 cm, bagpå ca. 46 cm.
Dybde: 44 cm (+ 5 cm til evt hjul).
 
Funktion i praksis:
Vi bruger ikke Evolve som en højstol, selv om den også er en reel højstol. Der kan tilkøbes sæde og fodstøtte. For os, er Evolve udelukkende en sikker erstatning for køkkenskamlen. At datteren så dagligt holder stående taffel ved kogeøen på sin Evolve stol, er bare en sjov bonus.
Stolens ståplade kan monteres i flere forskellige højder.
Sikker stol betyder tung stol. Det kan vi ikke komme uden om. Stolen er en lidt tung sag netop fordi den ikke skal kunne vælte når barnet mister balancen. Den er som et sikkert tårn barnet kan kravle ind i fra hullet i stoleryggen. Et tårn som skærmer godt op om barnet. Datteren siger at man kravler ind af stolens numse når man skal stå i den. 
Jeg blev som mor, og dermed den der flytter stolen frem og tilbage i køkkenet når hun vasker hænder eller hjælper med maden, lidt træt af at bugsere den frem og tilbage over køkkengulvet. Ind til vi fik monteret de to hjul bagpå stolen. Nu kan jeg løfte stolen en anelse op i forenden så den hviler på hjulene og derved lettere rulle den hen til ønsket plads. 
Rengøringsmæssigt er stolen som højstole nu er, lidt mange flader at tørre af hvis barnet sviner meget, men ikke et problem. Jeg opdagede noget syltetøj på stolen som jeg må indrømme at jeg ikke ved hvornår stammer fra, men det gik let af med en fugtig klud. 
 
Motorik eller handicap:
Børnespecialisterne har omtalt brugen af Evolve til børn med motoriske udfordringer eller handicap her.
Kort fortalt, kan vi nikke genkendende til at Evolve giver en stabil base som barnet kan kravle ind og stå i ved et højt bord, uden risiko for at miste balancen. Risikoen ved at falde ned fra en skammel i et uopmærksomt øjeblik er derved elimineret. Siderne på stolen forhindrer dette. 
 
Bedømmelse:
Praktisk skammel som er sikker og lidt svær at flytte rundt på. Tænk over farvevalg så den blender godt ind sammen med andre møbler. Med Evolve kan du tage dit barn med i køkkenet allerede når det kan stå selv. Deltagelsen i køkkenet skaber en masse selvtillid for det selvstændige barn fra en tidlig alder. Vores datter (på 3,5 år) skubber på eget intiativ stolen over til køkkenbordet når hun bliver nysgerrig på hvad jeg bager, eller hvad vi skal have til aftensmad. 
 
 evolve højstol mkids evolve højstol mkids
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
evolve højstol mkids
 evolve højstol mkids
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
evolve højstol mkidsevolve højstol mkids
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
evolve højstol mkids
evolve højstol mkids skammel til børn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
evolve højstol mkids skammel til børnevolve højstol mkids skammel til børn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Produktet er sponsoreret af M-Kids. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *