Nabby – Babyalarm

nabby babyalarm testVi har testet 'Nabby', fra Nabby.dk
 
Nabby er en dansk udviklet, dansk designet og dansk produceret babyalarm, designet til smartphones. 
Vi testede Nabby i 2013 da den lige var kommet på markedet. Nabby opnåede allerede i samme år to Danish App Awards (den ene på brugervenlighed), samt i 2014 en Reddot Award.
 
Hvad kan den:
Nabby alarmen tilsluttes en smartphone, hvorefter den giver besked hvis barnet giver lyd. 
 
Materiale: 
BpA- og ftalatfri ABS plast. CE mærket. Verdens laveste stråling. Virker med alle iPhones (fra 2'eren og op), samt iPad og Android.
 
Funktion i praksis:
Nabby oplades, tændes og tilsluttes mobilens app når baby sover. 
Man putter mobilen i lommen, tryg ved at Nabby nok skal melde både med vibration og lyd, hvis baby siger noget. 
nabby babyalarm til iphone i stokkeDet tager op til 20 sekunder for mobilen at finde Nabby og tilslutte. 
 
Design:
Super lækker lille hvid og oval babylarm på kun 7x6x2cm. Ingen anden alarm er så let at have i lommen. Den har en lille neongrøn løkke til at hænge den op i, samt neongrønt logo hen over alarmen. Nabby har én knap til tænd/sluk. Knappen kan være lidt svær at trykke ind hvis man fumler i mørket, men til gengæld kan baby heller ikke så let få trykket på den hvilket jo ville være uheldigt.
 
Manual:
Manualen er (2013) på postkort-størrelse i lækkert bionedbrydeligt hjemmelavet-papir-look. Der er blomsterfrø inde i manualpapiret, som man kan plante i haven. Super sjov detalje! Desværre er der ikke længere frø i de nyere manualer (2014). Selve vejledningen er kort og tegnet i få trin, der viser at man henter app’en i Appstore eller til Android.
nabby iphone manualApp’ens brug i praksis, er meget enkel og kræver ikke en manual. 
 
Lydfølsomhed:
Nabby kan indstilles i fem forskellige styrker, mht. lydfølsomheden. Dette er praktisk alt efter om man er udenfor og Nabby ligger lige ved babys hovede i barnevognen, eller man er inde og den hænger tæt ved sengen. Vi oplevede at man kunne høre i babyalarmen at der blev skramlet i køkkenet når den befandt sig i børneværelset og så vidste vi at lydfølsomhedens indstilling skulle skrues ned til mindre følsom. Kort sagt, den skal nok høre dit barn!
Siger alarmen intet overhovedet, er det lyden af søvn. Nabby er bare helt musestille, så den kan lytte opmærksomt til dit barn. 
 
Stråling:
Nabby reklamerer med verdens laveste stråling. 
Nabbys gennemsnitsstråling ved standby er kun 0,08mW. Det er ny, lav verdensrekord. 
Ret sejt gået Nabby! Derfor tør vi godt lade den ligge tæt ved barnet. Men ikke for tæt, det er stadig stråling.
 
nabby babyalarm testSignal:
Nabby bruger ikke de sædvanlige frekvenser som andre alarmer, heller ikke internetforbindelse. Så derfor ingen støj på linjen når alle barnevognene er parkeret i mødregruppen. Man oplever altså ikke at alarmen hyler, eller driller med forbindelsen overhovedet. (Dog kan du selvfølgelig ikke undgå at høre de andre børn, hvis vognene står tæt.)
Nabby bruger i stedet en stærk langdistance bluetooth, hvilket betyder at den ikke bliver forstyrret af andre signaler og ingen kan aflytte signalet. Nabby skifter selv kanal uden at du bemærker det, så signalet altid er klart.
Kun den første der logger sig på babyalarmen, har adgang til denne, indtil man slår den fra når baby vågner. Det betyder altså at kun en person af gangen kan følge barnet over babyalarmen.
Men…den kan bruges af flere smartphones på skift, uden at det kræver andet end en genstartet Nabby og to klik på mobilen. (Ind i app, vent på forbindelse og tilslut.) 
Derfor kan både forældre, bedsteforældre og babysittere hente app’en og altid være klar til at forbinde til Nabby. 
Naboens Nabby kan ikke få forbindelse til din Nabby, selvom begge er i brug. Forbindelsen er usynlig for andre og dermed sikker. Nabby giver besked, selvom du har mobilen på lydløs eller nattilstand. Meget praktisk, især hvis man skulle glemme at slå lydløs fra. 
nabby babyalarm test iphone smartphone ipadTænder du Nabby og forlader baby, men glemmer at forbinde den til din mobil, så fortvivl ej. Nabby søger efter forbindelse i op til en halv time, før den giver op og slukker. Virkelig nemt at glemme og smart at man ikke skal tilbage og vække baby, med fumleri ved alarmen. At forbinde kræver heller ikke at man står ved siden af alarmen. Du kan altså gå videre med dine gøremål, mens Nabby forbinder. 
 
Rækkevidde:
Signalet rækker 340 meter på fladt åbent landskab og lidt kortere inde i byer. Vi oplever ikke problemer med signalet i stueetagen i en tre-etagers villa på københavnsk villavej. Først når vi forlader huset og når ud på fortorvet efter naboens nabo hus (altså to huse henne), reagerer babyalarmen hjemme på værelset med at nu kan den ikke nå længere. Nabby giver derefter en alarmbesked på mobilen, den mister ikke bare forbindelsen lige pludselig uden at man får besked.
Dilemmaet ved signalet kan være hvis Nabby skal række gennem flere tykke vægge, her oplever vi at den ikke kan holde signalet. F.eks. kan vi ikke sætte barnevogn i baghaven og sidde i stuen ud mod vejen oppe på 1. sal, da signalet her skal igennem både en ydermur og to andre vægge. Det er altså ikke afstanden, men forhindringerne på dens vej der afgør om signalet holder. 
 
Batteri:
nabby manual nabby knapNabby oplader på én time med f.eks. en hurtigoplader fra en iPhone. En opladning holder i 70 timer. Lidt kortere hvis man bruger 'lyt med' funktionen ofte (mere om dette senere). Den oplader via alt der har USB stik og kan derfor også oplade fra en computer. Oplader-kabel følger med og er lille, kort og handy i flot flashy neongrøn farve. 
 
Langtidsholdbarhed:
Den lille Nabby alarm er designet i super letvægter plast, med én knap. Den kan derfor godt tåle at blive tabt på gulvet. Fordi den er fri for BpA og ftalater, er det heller ikke et problem hvis baby får fat i den og vil tage en bid. Nabby ser også ud til at kunne levere sin hjælp til barn nr to. 
 
Om App’en:
Standard app’en kan alarmere med barnets status, med lyd og vibration på din mobil. Du kan justere lydfølsomheden så den ikke alarmerer ved hver eneste lille bevægelse, eller støj uden for vinduet. Omvendt kan du skrue følsomheden op hvis alarmen ikke reagerer på dit meget stille barn der måske ikke siger så meget når det vågner, eller (som vores) ligger og leger uden at appengive lyd. 
App’en vil også alarmere via din mobil når der er 10 timers batteri-tid tilbage, hvilket gør at Nabby alarmen aldrig vil løbe tør for strøm i løbet af natten uden at du ved det. 
Mister Nabby forbindelsen til din mobil, bliver du ligeledes advaret med lyd og skærm-advarsel. Vil du gerne have besked diskret, kan den gøre det kun med vibration. 
Spiller du spil eller er på facebook med mobilen mens Nabby er i brug, vil den gå ind og afbryde det du laver når baby giver lyd. 
 
Tilkøb: 
Man kan købe tre tilvalgsfunktioner til Nabby app’en og disse kan klart anbefales. Pt. så billigt at man ikke kan lade være, 7 kr i alt (okt. 2013). 
 
nabby søvntællerSøvntæller:
Denne noterer automatisk hvornår du slog alarmen til og hvornår du slukkede den igen. Dette husker den i en fin liste med dage og klokkeslet, så du kan følge barnets soverytme over tid. 
 
Temperaturmåler: 
Viser rumtemperaturen på din mobil (målt af babyalarmen ved dit barn), samt kan alarmere hvis temperaturen bliver højere eller lavere end du ønsker den. Det har gjort os mere bevidste om hvad temperaturen egentlig er på værelset om natten. Tak for det. 
 
Lyt nu:
Med 'lyt nu' kan man ved et enkelt klik høre sit barn i real tid gennem babyalarmen, hvis man lige vil tjekke om alt er ok, i hhv. 15 sek, 1 minut, 15 min. eller indtil alarmen bliver slukket. Denne funktion bruger meget batteri, så vi bruger den sjældent og kun den på 15 sek. Men 15 sek. er praktisk hvis man lige er lidt i tvivl om hvorvidt baby bevæger sig i søvne eller er ved at vågne. 
Der vil komme flere funktioner til app’en fremover som man praktisk nok bare kan tilføje, hvilket gør at man ikke behøver at spekulerer i om der er en ny Nabby alarm på trapperne der kan mere end ens egen. Det er ihvertfald vores tolkning af app-baseringen. 
 
Fejl og mangler:
Vi har testet Nabby i to måneder (før testen blev skrevet – vi tester den fortsat i 2014), da vi gerne tester over længere tid for bedste fejlfinding og vurdering af langtidsbrugbarheden, som forbruger. Vi testede Nabby (første generation) før iOS 7 udkom, 
hvilket betød at vi havde problemer med at få Nabby til at skifte mellem to iPhones. Den havde ikke svært ved at holde forbindelsen (hvilket er vigtigst), men den havde svært ved at skabe forbindelsen. Vi skulle derfor ofte slå bluetooth til og fra flere gange før der var hul igennem, Nabby og iPhone imellem.
Den testede alarm havde også et defekt batteri, hvorfor vi har måtte starte testen om efter et par uger med et nyt eksemplar. Fejlen gjorde at batteriet ikke blev opladet fuldstændigt, hvilket gjorde at det skulle oplades helt ned til hver halve døgn. Efter test af alarm nr. to havde vi stadig batteri-problemer og vi begyndte at mistænke et kedeligt mønster. Men efter alarm nr. tre har vi ingen problemer med at holde batteri til 70 timer er nået. Samtidig oplever vi ikke længere problemer med at oprette forbindelse, efter iOS 7 opdateringen. Oplever du at din Nabby mod forventning ikke holder batteri, vil vi anbefale at kontakte Nabby herom da det bestemt må være en børnesygdom, der forsvinder som Nabby-drengene får endnu mere viden om deres produkt i praksis og dermed kan rette evt. fejl. Er de to sidste cifre under din Nabby 37, kan du kontakte dem med denne info, har du et andet tal har de en fin guide til at tune dit batteri så det virker optimalt, på linket her
Under testen med det defekte batteri, oplevede vi hvor utrolig vigtigt det er at alarmen alarmerer når der er begrænset batteri – og det gør den (også med det defekte batteri), hver eneste gang! Så vi er trygge ved at stole på at alarmen er tændt når vi har tændt den, til den giver besked. Ligeledes giver den besked hvis forbindelsen går tabt. 
Læs i øvrigt deres "spørgsmål og svar" der er mange nyttige nyere informationer og hjælp (anno 2014). 
 
nabbykomfejl nabbykomfejl2 nabbyconnect nabbynavn
 
Nabby har ikke et kamera:
Vi har vurderet fordele og ulemper ved at Nabby ikke har et kamera.
Fordelene er at man ikke smadrer et kamera, når baby får kastet alarmen fra sig, samt at Nabby kan være i lommen eller hænge i barnevognen uden at være for tung og fylde for meget. Ulempen kunne være at man ikke kan se sit barn via mobilen og derfor ikke kan se om det trækker vejret, inde fra sin seng om natten. Men helt ærligt, her er det også sikrest at gå ind til barnet, hvis man er i tvivl. 

Vi kunne godt ønske at der var en lille højtaler (talk back) i alarmen så man kunne snakke til barnet, via sin mobil. Dette ville være praktisk når man vil berolige barnet om at man er lige i nærheden (med sin stemme), f.eks. om natten hvis barnet vågner inde på sit værelse. Men måske er det for meget at forlange for så lille en alarm – eller måske ikke? 

Bedømmelse:
Super lille og befriende simpel. 
Alt i alt, virker den upåklageligt – hvis den altså ikke har en børnesygdom. 
Det eneste der irriterer os en anelse (og kun en anelse) er at det tager de små 20 sekunder at forbinde Nabby med mobilen, da vi er utålmodige typer. Heldigvis kan den forbinde mens man er midt i andre gøremål. Derefter er signalet knivskarpt og fejlfrit! 
Vi er glade for at det er en app-baseret babyalarm, så man altid kan tilkøbe nye funktioner efterhånden som de bliver lanceret – det er langsigtet!
Batteri-levetiden og det lille korte oplader-kabel, gør at man ikke har pladsproblemer i tasken ved rejser, eller går i panik hvis man glemte opladeren til en weekend ude af huset. 70 timer rækker fint en weekend. Super smart at den oplader med usb og dermed kan bruge mobilens oplader. 
 
nabby babyalarm testtest af nabby babyalarm
 
Konkurrencen er slut! 
Den heldige tester blev: Camilla Schmidt Christensen.
 
Skal din familie teste en Nabby? 
Deltag ved at acceptere deltagelseskravene og besvare følgende herunder: 
 
1) Hvilken type bolig bor du i? 
2) Hvor sover barnet typisk når du bruger en babyalarm om dagen (hvor er vognen/sengen placeret)? 
3) Hvilken alarm har du evt. nu? 
4) Hvad er den vigtigste funktion for en babyalarm til din families behov? 
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen udvælges blandt alle kommentarer herunder d. 13/5 – 2014. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret.
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
 

Ps. Vi er ikke betalt eller sponsoreret af Nabby. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. salg af Nabby som følge af vores test. 
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede.
 
Fjern fluebenet i din kommentar for ikke at opslå på din facebook-profil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *