Naturli – Plantedrik

naturli foods soyadrik, havredrik, mandeldrik, cacaodrik mælkeallergi, soyafløde, laktosefri, erstatning for mælk, komælkVi har testet Naturli Plantedrik, fra Naturli-foods.dk.
 
Ingredienser:
Levnedsmiddelprodukter baseret på økologisk plantemælk, i stedet for animalsk (ko)mælk.
 
Funktion i praksis:
Vi har testet soyadrik (med calcium og vanille), soyadrik (uden sukker)cacao-soyadrik, havredrik, mandeldrik og soyafløde. Se links for info om de enkelte. 
 
Hvorfor teste (ko)mælkefrie alternativer:
Vores datter på to år døjer med maven, ment på den måde at bleerne kommer i alle varianter og lægerne ikke ved hvorfor. Hun er ikke mærket af det i humør og har ikke ondt i maven, men fordøjelsen ser ud til at drille. Testen foregik over to måneder, dog planlagt til kun at vare en måned oprindeligt.
 
Favoritter:
– Vi elsker cacao. Soyadrik med Cacao hitter herhjemme hos den lille, både i brik og i glas. Smager ikke præcist som mælkecacao, men ret tæt på.
Soya Cuisine. Denne madlavningsfløde erstatter fint fløde med lavere fedtprocenter i madlavning. Vi kan ikke smage forskel fra ko-fløde når den bruges i f.eks. flødekartofler mm. Konsistensen er den samme som andre madlavningsfløder, så længe man husker at ryste kartonen før brug. Desværre kommer soyafløden ikke i en reel piskefløde variant, så til kager kan den ikke bruges. 
Soyadrik med Calcium og Vanille er svaret hvis du spørger os hvilken mælke-lignende drikkevariant vi foretrækker – men helst hvis den ikke drikkes alene. Vi bruger den i kaffe, havregrød og den slags. Bemærk at vanillesmagen ikke er neutral, så du skal kunne lide et touch af vanille i dine drikke. 
 
Havre- og Mandeldrik:
Hjemme hos os har havre- og mandel-varianterne ikke rigtig vundet vores tillid. Vi har lidt svært ved at få dem brugt i hverdagen da vi ikke er med på smoothie-bølgen og ikke gør os i de mere kreative sunde muligheder som disse to opfordrer til. Vi hører rigtig gerne fra nogle af jer hvis I har fif til hvordan I bruger disse to uden at smagen af disse er for gennemtrængende. 
 
Hvad smager det af:
Generelt smager alternativer til komælk ikke af mælk som du kender den. Konsistensen ligner, men er alligevel mere vandet. Alt efter produkt-varianten så kan man skjule at man har brugt en mælkeerstatning i de fleste retter som varmes op, eller bages. F.eks. havregrød, gryderetter og varme retter i ovnen. Bruges drikkene direkte fra karton, over morgenmadsprodukter eller som drik, så smager det altså anderledes. Prøv forskellige opskrifter her og bedøm selv. 
Vi har haft en blandet fornøjelse med at lure alternativer til kold komælk ind over Corn Flakes og andre morgenmadsprodukter. Af og til har hun spist det uden at fortrække en mine, mens hun andre gange har nægtet at spise mere efter at have taget en skefuld og opdaget at det ikke var som det plejer. Det er tricky. 
 
Debatten om ris og soya vs. komælk:
Ris har et dårlig ry i øjeblikket, grundet indholdet af giftstoffet Arsen. Vi har deraf valgt at undlade test af rismælk, da det ikke er et absolut nødvendigt produkt i denne test. Der er nemlig andre alternativer fra Naturli' som kan bruges.
Dog har jeg fået info fra Naturli' der bekræfter at indholdet af ris i risdrikkene er på 10%, hvor resten af indholdet i kartonen er vand og solsikkeolie, plus havsalt. Så ingen grund til panik hvis dit barn drikker dette.
 
Soya siges at være hormonforstyrrende. Igen vil jeg pointere at "alt med måde" giver god mening her. Naturli's Soya Cacao har et soya indhold på 5,7% og soyadrikken med calcium og vanille har et indhold på 7,2%. 
 
Debatten om komælk vil jeg slet ikke tage fat i, for enten er man for, imod eller ligeglad. Faktum er at vi alle nok aldrig bliver enige om hvad der er sundt og usundt. Men drikker man mælk udelukkende for at få kalk så bør man nok lige undersøge hvordan kalk optages af knoglerne og hvilke vitaminer der kræves i samspil med kalken for dette. Når det er sagt så elsker jeg fløde og sødmælk. Alt med måde. 
 
Bedømmelse:
Datteren har ikke fået bedre mave, så ko-mælken er tilsyneladende ikke årsagen. Men når det er sagt, så har vi fået nye produkter sparket ind i hverdagsrutinen i form af soya cacao på brik (til hjemmehygge og på ture), samt soya fløden som lige spæder en del til så der bliver brugt mindre piskefløde i madlavningen. De to produkter vil vi anbefale at du prøver først, hvis du er ny mht. plantedrikke og lige skal afprøve et sted hvor ingen familiemedlemmer rigtig opdager ændringen. 
 
Din mening:
Vi vil meget gerne høre hvad du har af erfaring eller tanker omkring disse produkter. Skriv endelig en kommentar nedenfor eller ovre på instagram-opslaget.
 
naturli foods soyadrik, havredrik, mandeldrik, cacaodrik mælkeallergi, soyafløde, laktosefri, erstatning for mælk, komælk naturli foods soyadrik, havredrik, mandeldrik, cacaodrik mælkeallergi, soyafløde, laktosefri, erstatning for mælk, komælk
 
Ps. Vi er ikke betalt af Naturli', vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *