Norseling – York Pusletaske

norseling
 
Vi har testet pusletasken 'York' fra danske Norseling, sponsoreret af Livrig.dk
 
Hvad er det:
York er en 70'er inspireret, dansk designet, pusletaske i unisex look. 
 
Hvad kan den:
Pusletasken kan klappes ud så barnet har en skifteplads, med sidelommer. 
Der er en ekstra stor aftagelig lomme under frontflappen.
 
Materiale:
Slidstærkt kanvas & læder detajler. Skifteunderlag i nylon. 
Aftagelig & justerbar strop med carabinhager. 
 
Funktion i praksis:
Dette er en lidt svær test, da der er fordele & ulemper, som er lidt svære at løse i samspil med hinanden. Vi forstår derfor sagtens de udfordringer Norseling må have haft, mht. at gå på kompromis med nogle detaljer, for at helheden bliver god. 
 
Udseende:
Tasken er i super lækker kvalitet! Den er ikke kikset, som de fleste andre på markedet. Vi er ikke flove over at have den over skulderen, heller ikke uden barnevognen i nærheden. York er unisex & fungerer rigtig godt i praksis, uden at man umiddelbart kan se at det er en pusletaske. 
 
Rumfordeling:
norselingopenNår man åbner tasken, er der en pusleplads, samt fire mindre ble-lommer & to store sidelommer (den ene med en ekstra lynlåslomme ovenpå). Rigtig smart tænkt med lynlåslomme, til en lille creme eller andre småting til puslesituationen. De to store lommer passer til store bleer, de fire mindre lommer passer til klude, små bleer osv. Den har plads til det hele.
 
Detaljerne i praksis: 
Ulemperne er i de små detaljer & er ikke noget der gør at vi ikke ville eje tasken, men de er som følger:
Lukke-elastikken:
Når man folder tasken sammen, lukkes den med en elastik påsat en stor træknap. Dette fungerer fint med en hånd, men vi er trods elastikkens gode kvalitet i tvivl om hvor længe den vil overleve, hvis man overpropper tasken med at lægge løse ting ind på puslepladsen før man lukker tasken. 
Dette lyder måske som noget man så bare ikke bør gøre, men faktum er at man let kommer til at overfylde tasken med børnenes ting & sager. 
Vi har forhørt os hos Norseling som bekræftede at lukke-elastikken er meget holdbar & kan holde til ekstra vægt så længe den er påsyet korrekt. 
Norseling tjekker alle elastikker før de går i handlen. 
Vi synes dog at der er god plads til alt puslerelateret inde i pusleplads-lommerne & resten kan være i den aftagelige lomme. Men vi tester jo på vegne af alle, så det skal nævnes, hvis nogen af jer har ekstra mange ting i pusletasken. 
 
Vaskeanvisning:
Grundet de fine læderdetaljer, hvilket gør pusletasken rigtig lækker, kan York ikke vaskes. Dog kan man tørre puslepladsen af med en fugtig klud. Der mangler et tyndt, vandtæt & aftageligt pusleunderlag, som kan vaskes i maskinen. Dette er dog ikke et problem, medmindre man f.eks. har et barn der tisser når bleen tages af. Vi foreslår et pusleunderlag med velcro i hjørnerne, her er velcro rigtig anvendelig. 
 
Designmæssige detaljer:
Vi er ikke fans af velcro. Det larmer & tiltrækker skidt. Men samtidig kan vi ikke komme op med en bedre løsning, da velcro holder tasken sammen, i modsætning til trykknapper som ville være svære at bruge & nok ville slide for meget på tasken.
Den aftagelige lomme er sat fast med to (passende vandrette) baner velcro på selve tasken & holdes yderligere fast af to (lange lodrette) baner velcro, på frontklappens inderside. Designmæssigt forstår vi ikke hvorfor der skal så meget velcro på klappen. Det ligner at man trinløst kan smække klappen ned over tasken. Men hvorfor? Man vælger vel ikke at lukke klappen halvt, da det vil se sjusket ud & forøvrigt i praksis gør at tasken i nogle tilfælde når jorden (eller hænger i vejen) når den hænger på en barnevogn, netop fordi frontklappen ikke er lukket ordentligt. Tasken hænger derfor altså lavere.
Vi foreslår en enkelt bane velcro der matcher den vandrette stribe på den påsatte lomme. Er der mon noget vi har overset i teorien, siden dette ikke er en realitet?
Lynlåsen på den påsatte lomme (som vi er så glade for) er i kraftig kvalitet, men dermed også svær at åbne med en hånd. Det går lettest med to, men har man altid to frie hænder? Pointen med elastikken er at den kan åbnes med en hånd, det kan lynlåsen dog ikke. 
 
Man skal tage den påsatte lomme af, for at barnet kan pusles, uden at ligge med en taske under bagdelen. Det er en vanesag lige at huske dette & vi ved ikke lige hvordan vi selv ville have gjort det på en smartere måde, så vi kan godt vænne os til det. Der er jo så mange fordele ved netop den påsatte lomme. 
 
Bedømmelse:
Vi er ret glade for York Pusletasken. Der er plads til små forbedringer, men vi synes den er langt bedre end alternativerne i samme stil.
Der er plads nok! Også til sutteflasken & mors pung. 
Den er i god slidstærk kvalitet & også lækker til mænd. Det er sjældent!
Der er plads på puslepladsen, barnet ligger ikke halvt ude på græsset eller hvor man befinder sig.
Den virker ikke stor & klodset & slet ikke så bombastisk som vi har set andre lignende pusleplads-tasker være. Dette skyldes til dels at den netop ikke har en tyk madras eller vattering i puslepladsen. Tak for det. 
Man kan skifte stroppen & den findes i pangfarver. Vi har testet med en orange strop som vi er vilde med!
 
Ps. Vi er ikke betalt af Livrig.dk, vi har dog fået sponsoreret York Pusletasken til testen.
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores leverandører ud fra vores mange kriterier til et given produkt & forholder os konstruktivt til det testede. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *