Playmobil – Zoo

Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelseVi har testet Playmobil – Zoo, fra Playmobil.dk
 
Indhold:
– Zoo (æske nr. 6634)
– Børne Zoo (6635)
– Ekstra Zoo hegn (tillægs-pose med én indhegning).
– Lidt ekstra dyr (kan købes i forskellige tillægs-poser.)
 
Aldersgruppe:
4+
(Testet på 2-årig som ikke normalt putter ting i munden, samt er under opsyn.)
 
Funktion i praksis:
Jeg var selv meget glad for Playmobil da jeg var lille. Jeg har ikke haft ret meget, men knuselsket det og passet godt på det. Da vi gik i gang med Zoo testen var jeg derfor hurtigt på loftet og finde mit 80'er Playmobil frem. Hold da op en forskel. Hvis det var detaljeret dengang, så skal I se det nyere Playmobil og ikke mindst det spritnye 2015 Zoo.
Jeg viser nederst på siden også lidt fotos af gammelt vs. nyt så I kan få en god ide om hvad jeg mener. 
 
Playmobil Zoo 2015 City Life Kids Zoo 6635 review test anmeldelseTesten her omfatter det nye store Zoo fra City Life serien + det nye Børne Zoo og en pose med ekstra hegn fra samme serie. 
Det kan måske virke lidt pudsigt at Playmobil bliver ved med at udgive nye versioner af Zoo, men for den nørdede type (aka. mig) er det guf. Der er nemlig kælet for nye detaljer på både dyr, figurer, tilbehør og klistermærker. 
 
Lad os gå de enkelte dele igennem. (Set fra en ny samler/mors perspektiv, da barnet er ligeglad.)
Indgangen:
Den nye indgang til Zoo er denne gang med drejelig besøgstæller og automat til tjek af Zoo årskort. (En sød detalje, men den tæller ikke, det gør dog ikke spor.) Det ser altså rigtig fint ud, fra frontsiden, men kortautomaten sidder på bagsiden, hvor indgangs-"broen" er hul. Det gør det svært at vælge hvilken vej man vil vende indgangen da den altså kun er pæn set inde fra Zoo, men figurerne kommer udefra når de skal ind gennem indgangen. Det mest irriterende ved hulheden er at indgangsporten alt for let vælter. (Det burde kunne fikses med et ekstra led på tværs som holdt porten stabilt oprejst – måske endda en tilkoblet og stabiliserende informationsskranke til de besøgende som ikke har årskort?) 
De fine dyreskulpturer i gennemsigtig plast som pryder indgangen, falder af hver gang porten vælter. Til gengæld er det smart at de kan afmonteres når man skal få plads til den kæmpe indgang i en skuffe eller kasse på børneværelset. 
 
Hegn:
Hegnene er fine med deres bølgede former og kan frit sættes sammen led for led. Men de små samleklips bliver let væk og virker ikke særlig stærke. Når de først sidder fast, virker det dog fint. I det store Zoo er der hegn med sten-panel påsat, mens hegnet i Børne Zoo er uden sten. Højdeforskellen gør at de to ikke kan kombineres, hvilket er fjollet når først begge pakker ligger skilt ad og man ikke aner hvad der originalt er købt sammen. 
 
Pingvinbassin:
Pingvinbassinet kan ikke fyldes med vand, da bassinet ikke har en tætlukket kant i 2015 versionen. Dog er bassinet påsat gennemsigtig lyseblå plast så det ligner vand. Men vi fandt en løsning i form af et andet bassin egnet til vand her, hvis vådt Playmobil er et hit. 
 
Figurer:
Figurerne er fantastiske og meget detaljerede. Mormor har skæv frisure, makeup og halskæde på, dyrepasserne har fine dragter med logo og der er både kvindelige med fletninger og en mandlig med kasket. Børnene har enten sandaler, rygsæk, hat, kasket eller dukke med. Den ene pige har aftagelig sløjfe i håret. Der er snørebånd på fars sko og terner på hans bluse.
 
Dyr:
Dyrene har (som de plejer) bevægelige ben enkeltvis, striber, pletter osv. Løven kan åbne sin mund. Der er forskellige bittesmå kæledyr i Børne Zoo sættet og pingviner, løver samt små gnavere i det store Zoo sæt.
Gorillaen (tilkøbsdyr) kan sågar bøje og strække vristen og dreje hænderne ligesom alle menneskerne kan dreje håndleddet, hvilket nogle af dem ikke kunne i 1974. 
Der er kun tre slags dyr i det store Zoo, hvilket lægger meget op til at man altså skal ønske sig tillægsposerne med andre dyr, samt ekstra hegn. Gode og billige gave ønsker, men der kunne godt lige være mindst én slags dyr mere i den store Zoo pakke. I Børne Zoo er der en del flere af de børnevenlige slags, dog er de alle i samme indhegning. 
 
Kiosk og tilbehør:
Der er kælet for detaljen med tilbehøret, især det medfølgende i den store Zoo pakke. Der er så mange fine små dimser (som kan blive væk), f.eks. kamera, sutteflaske, postkort man kan købe i kiosken, juice, miniature-dyr til børnene som souvenir og balloner. Ballonerne er et hit herhjemme! Trækvogn til baby, med taske til hendes sutteflaske, mad og drikke udstyr til dyrene og et stort skilt hvor man kan stille på klokken og angive hvornår der er et særligt arrangement rundt omkring i Zoo. 
Børne Zoo har kaninhus, træstamme, fugle, madskåle mm., samt en fin låge midt i indhegningen som kan låses. Dyrene har også et overdækket sted at sove. 

Ps. Playmobils far er netop død 3/6 -2015. Tak for legen. 

Bedømmelse:
Vi elsker det. Playmobil bliver bare ved med at udvikle sig – og detaljerne følger med. En samling som man kan bygge videre på og vokse med, for Playmobil går ikke af mode foreløbig. Vores datter leger med det hver dag og det er endelig lykkedes os at få de der rolige stunder hvor hun leger alene, helt optaget af Playmobils univers. 
 
Playmobil Zoo ekstra tilkøb 2015 City Life Kids Zoo 6635 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Kids Zoo 6635 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse Playmobil Zoo 2015 City Life Zoo 6634 review test anmeldelse
 
Ps. Vi er ikke betalt af Playmobil.dk, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *