Projekt Terrasse

I april 2013 som også var vores første forår i det nye hus, gik vi i gang med projekt terrasse. Den gamle var lavet af ølandsbrud som ikke er særlig småbørnsvenligt og så var den alt for lille til at vi rigtigt kunne bruge den. 

Vi fulgte almene råd og gravede 20cm. jord væk. Efterfølgende lagde vi sten hele vejen rundt som ligesom holder sammen på hele terrassen. Vi har brugt frostsikret cement imellem stenene. 

Derefter lagde vi 15 cm. stabilgrus som vi komprimerede med en pladevibrator, for til sidst at ligge 3 cm. læggegrus. Læggegruset skal ligge helt plant, men sørg for at terrassen har en hældning på 2 cm. pr. løbende meter således at vandet kan løbe af. Ret gruset af og læg evt. en fiberdug, for at forebygge ukrudt.

Både stabilgrus og læggegrus er som regel til at finde til fornuftige priser på DBA, hvis man ikke skal bruge så store mængder. Ind imellem er det ligefrem til gratis afhentning, så det kan godt betale sig at holde øje hvis man skal i gang med diverse haveprojekter. Vi lagde også selv alle vores store sten til gratis afhentning på DBA og de fik efterfølge et godt hjem i en ny skøn have.

Start med at lægge fliserne fra husmuren og ud af, for så til sidst at skære fliserne til til kanten hele vejen rundt med en fliseskærer (størrelse efter flisetype). Vi fik hjælp af "svigerfar" til den opgave.

Det er vigtig at man lægger fliserne ved siden af hinanden med en lille afstand til fugen.

Brug efterfølgende en pladevibrator på selve fliserne for at få et optimalt resultat. Fyld med fugesand ad flere omgange og vent ikke for længe så ukrudtet finder vej.

Vi har brugt følgende materialer:

ny terasse ny terasse ny terasse ny terasse ny terasse ny terasse ny terasse ny terasse udgravning nedlagt hæk ny terasse fjernelse af hæk chihuahua milou i grusbunke store sten store sten udgravning udgravning støbe støbe stabilgrus stabilgrus stabilgrus sten pladevibrator sten stabilgrus sten fiberdug fiberdug pompeji pompeji pompeji pompeji pompeji terrasse hygge fliseskærer fliseskærer hygge terasse pompeji terasse pompeji terasse pompeji hygge med sia milou hygger på ny terrasse ny terrasse familiehygge på ny terrasse 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *