Silvan – Turtle Terrarie

Silvan – Turtle Terrarie, sponsoreret af Silvan.
 
Far (med sin egen blog på Ongoingyoungster.dk) har lavet nedenstående med mini:
 
Vores datter ønsker sig sådan et kæledyr og vi er kommet frem til at et par små landskildpadder er noget vi som familie synes er noget for os alle. Skildpadder er ikke kæledyr, men hvis man er heldig kan de lære at synes om at blive nusset lidt alligevel. De er altså krybdyr som holdes i fangeskab og man bør give dem de bedste betingelser, som havde de levet i naturen.
 
"Husk på skildpadder – IKKE kæledyr."
Jeg kommer selv fra landet og har haft nærmest alle slags dyr, bortset fra krybdyr. Jeg har derfor også lært at et "kæledyr" ikke er noget man som barn bør have ansvaret for alene og derfor skal det være et familieprojekt. Derfor har vi også skulle finde et dyr som kunne være sjovt for alle aldre og det er årsagen til at Sia ikke får et hamster, en kanin eller en undulat –  disse er ikke dyr hun den dag i dag finder interessante og det vil derfor ikke blive en god oplevelse.
Første step var at finde ud af hvilken type skildpadder det skulle være… og her har vi valgt to Græske Landskildpadder.
Dernæst skulle vi sætte os ind i hvad de helt præcis kræver, hvorefter vi besluttede at vi selv ville designe og bygge deres hjem.
Her en lille tegning af deres kommende hus:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeg har designet og tegnet et hus som lidt ligner et dukkehus til børneværelset, det skal hænge på en væg på Sia´s værelse og helst passe lidt ind i hendes børneværelses stil, hvis man kan sige det sådan. Omvendt skal skildpadderne jo ikke lide under år 2016/17's minimalistiske stil, så derfor skal terrariet selvfølgelig indrettes indvendigt som et rigtigt terrarie til skildpadder – ta´endelig ikke fejl af vigtigheden for os her. Mange har sine skildpadder i glasterrarier, men jeg har læst mig frem til at skildpadder ikke trives i glas, da de ikke forstår konceptet. De vil altså gå ind i glasset og det er et stressende miljø at kunne se igennem. De skal have plads og ro omkring sig, altså lukket terrarie, deraf designet.
 
Materialeliste:
1 stk.     STANLEY HÆFTEMASKINE
1 stk.     BOSTIK 800 TRÆLIM
1 stk.     WALLMANN DAMPSPÆRRE
 
Værktøjer:
 
Til at starte med har jeg lavet et arbejdsbord til at stå ved, det gør at man ikke står i dårlige arbejdsstillinger.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Efterfølgende har jeg målt op og skåret pladerne på mål med en stiksav. Man kan også bruge en dyksav, også til de små vinduer i huset.
Så har jeg pudset alle pladerne, for at nå ind i alle hjørner og kanter, men kun på de store flader. (altså ingen runninger eller andet) Det har jeg gjort med en excentersliber, kunne også gøres i håneden.
Så har jeg brugt dyvler og lim til selve korpusset for at give lidt ekstra styrke og for at kunne lave en usynlig samling. Jeg har dog alligevel givet det et par skruer da konstruktionen er tung i og med at det skal hænge på væggen og er 50 cm, dybt. Man kunne også bare have nøjedes med at bruge skruer og man kan altid skrue dem langt i og spartle bagefter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har jeg ellers stille og roligt samlet det lille hus og skåret lidt til efterhånden som jeg nåede til det specifikke emne på huset.
 
 
 
 
 
 
 
 
Efterfølgende har jeg spartlet huller og revner og børstet fri for pudsestøv og andet skidt før maling.
Jeg har brugt spraymaling til dette projekt da det blot er et terrarie og ikke et reelt møbel.
Spraymaling er hurtigt i forhold til meget andet og da jeg virkelig ikke kan lide at male, var det oplagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeg har dog et lille tip som jeg selv fik øjnene op for, for ikke så længe siden. Det er et lille håndtag til at sætte på spraydåsen så man ligesom får et værktøj ud af det som minder mere om en rigtig autolakkers pistol. Den kan bruges igen og igen og er et fantastisk supplement til ens hobbyprojekter som kræver maling. BORUP PLASTI-KOTE AEROSOLPISTOL
 
Vi har efterfølgende lavet et ekstra terrarie under vores køkken ø, vendt mod stuen. Se fotos herunder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Produktet er sponsoreret af Silvan, links til produkter tjener vi intet på. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *