Sophie La Girafe – Baby Cosmetics

sophie la girafe baby cosmetics SLG plejeprodukter til babyVi har testet Sophie La Girafe – Baby Cosmetics, fra precioustoy.dk.
 
En ny serie af økologiske plejeprodukter til baby, fra folkene bag Sophie La Girafe – kendt for bidedyret i naturgummi udformet som en giraf.
 
Ingredienser:
Serien er Ecocert certificeret, økologisk og dermatologisk testet. Uden stærke essentielle olier og egnet til sensitiv hud. 100% vegansk.
Indeholder ikke: Gluten, nødder, tanacin, kamille, calendula ( pga. bynke kryds allergi).
Find alle ingredienser på dette link.
Læs mere om Ecocert her.
 
Emballage:
Tuber, flasker og papæsker er alle genanvendelige. Det er en del af Ecocerts kriterier.
 
Funktion i praksis:
Serien består af ansigtscreme, ble- og all-around creme, body lotion, skumbad, babyolie, samt en krops-/hårshampoo i ét. 
 
Hvad lover de:
Tanken bag produkterne er at de helt små har brug for særlig pleje af hvert hudområde, som har sit særlige behov. Derfor har de f.eks. lavet en ansigtscreme udtænkt specielt til babyhud. 
Serien er lavet for at tilføre huden fugt og pleje, støtte den naturlige barriere på den nyfødtes hud og beskytte mod udefra kommende stress og frie radikaler.
Produkterne skulle ikke give problemer for de fleste børn med sensitiv hud, hvilket dog altid er individuelt. Vi har ikke oplevet forværring eller ændring af vores datters hud selv om hun har atopisk dermatitis (børne-eksem) som pt. er i dvale. Ej heller mor har haft problemer med body lotion fra denne serie.
 
I praksis er der rigtig mange ingredienser i hvert produkt, hvilke ofte er en indikator om unødige fyldstoffer – det er dog ikke tilfældet her. Stort set alle ingredienser er af naturlig oprindelse – dvs. at produkterne ikke fyldt med f.eks. industriel fremstillede fyldstoffer (om end de er gode eller dårlige). Der er mellem 10% og 90% økologisk dyrkede ingredienser i denne serie alt efter hvilket produkt man vælger (se nærmere på INCL-listerne her). Der er brugt den mildere type af sulfater (rensere) og skummere i shampoo og skumbad. 
 
Beskrivelse af produkter:
Face Cream:
En let luksuscreme med beskyttende hvid te, fugtende og balanceskabende jojobaolie, beskyttende åndbart lag med sheasmør, plejende abrikoskerneolie, samt blødgørende nordisk blåbærolie ekstrakt. 50 ml.
Protection Cream:
En all-around creme til f.eks. ble-området, samt udendørsbrug til kolde kinder. Cremen lægger et beskyttende lag. Naturlig UV beskyttelse fra Karanja olie, beskyttende lag af macadamia voks og sheasmør. Heling og beroligelse fra aloe vera og lavendel, samt anti-inflammatorisk hjælp fra tea tree og timian. 50 ml.
Body Lotion:
Let af påføre og absorberes hurtigt. Beskyttende hvid te, blødgørende og balancerende jojoba olie, beskyttende lag af kakaosmør og sheasmør, lindrende og irritationsmodvirkende lavendel vand, samt nærende og plejende hvedemælk. Kan også til nød bruges som ansigtscreme. Ingen stærke essentielle olier. 150 ml.
Bubble bath:
Der loves langtidsholdbart kraftigt skum. Nærende, blødgørende og beroligende hvid te som modvirker udtørring, mildt rensende hvede ekstrakt, afslappende lavendel ekstrakt. Kokosnød baserede skummemidler. 150 ml.
Hair&Body Wash:
Mildt og blidt plejende produkt. Beskyttende og beroligende hvid te, afslappende og helende lavendel vand, rensende hvedemælk, fugtgivende, udfiltrende og blødgørende bomuld til håret. 
Baby Oil:
Kan bruges som massageolie til baby eller som lejlighedsvis renseprodukt i badet.
Beroligende og beskyttende hvid te, fugtende, regenererende og balancerende jojobaolie, abrikoskerne olie samt nordisk blåbær olie ekstrakt.
 
Konsistens:
– Alle cremernes konsistenser er typiske, nemlig fløjlsbløde og forholdsvis lette at smøre ind i huden.
All-around cremen til både rød numse, rifter og ekstra tør hud er almindelig cremet i konsistens – hvilket godt kan virke forkert når den smøres på en rød numse. Men det er en vanesag og det er ikke fordi det ikke kan lade sig gøre. Hvor vandskydende den er i forhold til f.eks. ren lanolin er så noget man kan spekulere lidt over. Vi har prøvet en del ble-cremer efterhånden og der er altså intet der slår ren lanolin hvis problemet er at huden har brug for skærmning mod afføring og tis for at kunne hele. Rød irriteret numse kan dog godt afhjælpes lidt med cremede konsisenser hvis tilstanden er nyopstået.
Krops- og hårshampoo produktet har en lidt sjov konsistens der hverken rigtig er sæbe eller shampoo, da man her skal bruge produktet til begge dele. Det er blevet til en lidt slimet gele der er nemmere at tolke som shampoo end kropssæbe. Men den fungerer i praksis alligevel ok.
Skumbade-sæben skummer godt op i starten, men bobler af så snart vandhanen ikke løber. Der skal altså skabes røre i vandet for at holde på boblerne og vi bruger en kæmpe sjat sæbe for at få badekarret i boble-hopla. 
– Baby olien indeholder nogle af de mest brugte olier til massagebrug, men vi får ikke rigtig brugt den på mini, da olier for os ofte er lig med fedtede børn og vi ville foretrække ren mandelolie eller anden enkelt olie. Fugtpleje til efter badet er også en mulighed med denne baby olie, for voksne og børn hvorfor mor her bruger den af og til. 
 
Duft:
Duften er lidt sjov, vi er ikke helt fans. Nogle af produkterne dufter af den lavendel der er brug som lindrende og afslappende ingrediens, andre produkter dufter lidt mere uklart fra de andre plejende ingredienser. Desuden forstår vi slet ikke hvorfor der skal være duft i? Der loves at det er en allergivenlig variant, men hvorfor er den der overhovedet? En creme kan i sig selv have en lidt spøjs duft når alle ingredienser er blandet sammen, men den er sjældent stærk og mange forældre (ville vi da mene) foretrækker duftfrie produkter til deres børn. Dog ser vi hellere at produkterne dufter af det der er i, end at der er brugt stoffer der neutraliserer duftene for at maskere produkterne som værende duftfrie. Læs evt. mere om dette emne i Sophie La Girafe Baby Cosmetics egen FAQ og bedøm selv.
 
Bedømmelse:
Vi synes at det er en lækker serie med gode intentioner om økologi, allergi og miljø-hensyn, som langt hen af vejen bliver opfyldt pga. Ecocert. Ved første øjekast på emballagen og snusen til produkterne undrede det os at der var en del (måske unødvendige) ingredienser i, men efterhånden som produkterne kom i brug i praksis fandt vi ud af at der var tænkt over detaljen og at alt har en nyttig funktion. Det er vidst det første brand til babyer, der har tænkt på en decideret ansigtscreme til de nyfødte hvilket er vigtigt da ansigtshud er sartere end huden på kroppen. 
Alt i alt, det kunne laves mere enkelt mht. indhold, men her får man altså en luksus serie med lækre ingredienser til at pleje sin guldklump med. Vi anbefaler at starte med Face Cream eller Body Lotion. 
 
sophie la girafe baby cosmetics SLG face cream sophie la girafe baby cosmetics SLG protection cream sophie la girafe baby cosmetics SLG body lotion sophie la girafe baby cosmetics SLG bubble bath sophie la girafe baby cosmetics SLG hair and body wash sophie la girafe baby cosmetics SLG baby oil 
 
sophie la girafe sophiegiraf.dk sophie giraf baby cosmetics organic økologisk Konkurrencen er slut!
Vinderen blev:
 
En læserfamilie kan teste hele serien i full-size størrelser, samt en Sophie La Girafe i naturgummi og et sæt Milestone Baby Cards (kort som man kan bruge for at huske at tage billeder af alle babys første øjeblikke og månedsdage).
 
For at deltage besvar følgende: 
1) Du kender deltagelseskravene.
2) Alder på alle dine børn eller evt. graviditet.
 
Konkurrenceregler:
Denne konkurrence er hverken sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. 
Vinderen trækkes blandt alle kommentarer herunder d. 14/8 – 14. Det er tilladt at deltage en gang i eget navn og der kan deltages helt til vinderen er annonceret.
Vinderen tester produktet og ejer først dette, når det er bedømt pr. mail til Gylp&Glamour.  
Vi bruger bedømmelsen i dette indlæg. Se deltagelseskrav for vinderens testning.
 
Ps. Vi er ikke betalt af Vulli, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. Vulli har intet at gøre med vores evt. konkurrence-spørgsmål, dette er udelukkende til brug for Gylp&Glamour. Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt og forholder os konstruktivt til det testede. Vi har ingen økonomisk interesse i evt. øget salg af de testede produkter. Produkter til konkurrencer er altid sponsoreret direkte fra firmaet der ejer produkterne, til vinderen. 
 
Fjern fluebenet i din kommentar for ikke at opslå på din facebook-profil.