Stelton – RIG-TIG

 
stelton-rig-tigVi har testet tre produkter fra RIG-TIG by Stelton serien og en brødpose, fra Stelton
 
RIG-TIG forklaret med Steltons ord: 
"Da vi diskuterede brand navnet blev vi ved med at komme tilbage til typen af produkter vi gerne vil lancere: De RIGTIGE produkter med det RIGTIGE design som er RIGTIGE for miljøet og til de RIGTIGE priser. Så RIG-TIG blev født og i dag kunne vi ikke forestille os et andet navn til vores brand!"
 
Hvad er det:
 
Hvad kan det:
'Opbevaringsboks 7', kan gå i køleskab, vaskemaskine (dog ikke låget der er en blanding af træ og plastik) og er fri for BPA og phthalater. Alle de forskellige bokse i RIG-TIG serien kan stables med hinanden og der fåes opvaskemaskine-egnede klistermærkater til dem. Design: Troels Seidenfaden. 
 
'Opbevaringsboks til Ost', sikrer at ostelugten ikke kommer ud i køleskabet, boksen kan gå i opvaskemaskinen og bunden kan bruges som oste-serverings- og skærebræt. Design: Troels Seidenfaden.
  
'Spaghettimålebånd', kan afmåle spaghetti til et forskelligt antal personer, kan også gå i opvaskemaskinen. Silikone og plastik, farven er warm grey og fine pink. Design: Francis Cayouette.
 
'Brødpose', er til brødopbevaring. Den kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader og foldes op og ned efter behov. Der er indsat små magneter i toppen af den udfoldede pose, så den kan lukke en smule om brødet. Materiale: Øko-certificeret Duck bomuld. Design: Klaus Rath.
 
Funktion i praksis:
'Opbevaringsboks 7', bruges her til knækbrød (dobbeltpakke). Ikke lufttæt, men knækbrød bliver åbenbart ikke blødt i denne boks, i modsætning til kiks. Øv!
 
'Opbevaringsboks til Ost', bruges til skæreost i køleskab. Osten er ude af købeindpakning og ompakket i madpapir (ikke plastik!) da erfaringen ellers viste at osten uden indpakning i denne boks tørrede hurtigere ud i kanterne. Boksen er helt lugt-tæt, dog er der lidt meget kondens inde i boksen, hvilket ikke ser så fikst ud, men det ændrer ikke på at den virker. 
 
'Spaghettimålebånd'. Her er det umuligt at vurdere hvordan det gummielastiske bånd skal formes for at få den korrekte mængde spaghetti opmålt. Skal jeg måle op til to, kan der være næsten dobbelt så meget i måleringen hvis den ikke er trykket helt flad og aflang. 
 
'Brødpose', virker efter hensigten ved at samle brødet på en pæn måde med et kurveagtigt look. Vi bruger dog ikke magneterne, da der altid er for meget brød i posen (boller + rugbrød) til at den vil kunne lukke ordentligt sammen om brødet. I stedet har vi posekanten foldet ned om sig selv for en lavere kurv. 
 
Bedømmelse:
Opbevaringsboksen er ikke lufttæt, hvilket gør den totalt overflødig, da alt man har i et køkken af tørvarer gerne skal være i lufttæt emballage for at undgå evt. angreb af melmøl osv. Stelton har ved henvendelse på dette svaret, at den ikke er lavet til at være tæt. Undskyld, hvad? Hvorfor? 
 
Osteboksen er brugbar og lugten forbliver i boksen og ikke i køleskabet. Men ærligt er den ikke så pæn med al den kondens indeni. Stelton har været kontaktet ang. dette og svaret lød at der altid vil være kondens i denne boks, men at det kun er et problem synsmæssigt. 
 
Spaghettimålebåndet er slet ikke brugbart. Den bruges herhjemme med lettere frustration over at det ikke rigtig fungerer, mængden af afmålt spaghetti varierer alt for meget. 
 
'Brødpose', er vi rigtig glade for. Den er pæn, i kraftig kvalitet og holder farven nogenlunde pænt efter flere vaske. En lækker omformelig brødpose! Stelton logoet er på begge sider & posen kan derfor bruges på vrangen da den er syet til dette.
 
Ps. Vi er ikke betalt af Stelton (RIG-TIG), vi er heller ikke sponsoreret. 
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt & forholder os konstruktivt til det testede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *