The Organic Company – Spisesmæk & mundserviet

 
the organic company spisesmække Vi har testet GOTS certificerede økologiske spisesmække og mundservietter, fra det miljøbevidste og københavnske, the Organic Company.
The Organic Company laver lækre økologiske tekstiler til hele boligen, produceret ansvarligt på alle områder! 
 
Hvad er det: 
En spisesmæk til de mindste og en mundserviet til at tørre dem om munden. 
Økologiske tekstiler i innovative designs, efter en ideologi om økologi set fra tre perspktiver: 
Det sundhedsmæssige, det miljømæssige og det menneskelige sociale ansvar. (Læs mere her.)
 
Materiale: 
Sildebensvævet økologisk bomuld i mange fine farver. 
 
Funktion i praksis:
Spisesmækken 'Long Bib' er lang og med knapper i nakken.
Den har ikke et vandtæt lag på bagsiden, men dette er dels fordi det ikke er til at lave ordentligt i økologiske materialer og dels fordi det ikke giver mening for the Organic Company, da evt. spildt væske alligevel vil løbe videre ned på tøjet hvis man spilder nok. Spilder man en mundfuld, vil det blive suget ind i smækken. 
Vi er ret glade for de mange knapper, så smækken passer i omkredsen ved halsen hos børn i mange aldre. Intet bliver spildt ind på tøjet ved halsåbningen herhjemme.
Der er tænkt på detaljen, spisesmækken har en strop, så den kan hænges op, f.eks. i køkkenet ved viskestykkerne. Smart hvis man bruger den flere gange før vask. Smækken er tilpas bred og meget lang. Bredden gør at barnet har fri brug af armene når det selv lærer at spise, uden spisesmæk i vejen for bevægelsesfriheden. Samtidig gør længden at der er nok til at folde smækken ned mellem bord og stol og stadig have et godt stykke liggende på bordpladen. 
 
Mundservietten 'Mini Tea Towel/Napkin' er et mini viskestykke beregnet som spiseserviet til både voksne og børn, men denne praktiske kæmpeserviet er belejlig i mange situationer. Den kan f.eks. bruges som stofble når man er ude og spise med baby, på tur eller på café. Det er lidt smartere end en kedelig, almindelig stofble. Mundservietten har et langt påsyet bånd i den ene side, så det er let at hænge op. 
 
the organic company spisesmækBedømmelse:
Det er lækre sager. Vi er bestemt ikke flove over at tage disse i brug, når her er gæster.
Eneste minus er at det kalkfyldte vand der hvor vi bor, gør dem lidt mindre bløde, men de virker dog stadig helt efter hensigten. De bliver blødere af at blive tørretumblet og jo det kan de godt klare, synes vi. 
Vi er især vilde med filosofien om miljø og økologi, samt at produkterne er multifunktionelle! Mere om dette er på vej. 
 
Bonus info: 
Vi har samlet en masse nyttige links om allergi, økologi & miljø her
 
Konkurrence: 
Konkurrencen er slut.
 
En læser har testet to spisesmækker med tilhørende mundservietter, her er hendes bedømmelse: 
"Super lækker kvalitet i et blødt stærkt materiale. Som er rart at rører ved og som suger fint.
Kanon nemt og bruge og absolut lækkert at smækkerne er så lange da de stort set dækker hele kroppen.
Super med alle de mange knapper og indstillings muligheder på smækken som gør den slutter tæt. Designet er meget rustikt og kunne i den grad godt piftes lidt op, men ud over det lidt kedelige udseende er det meget brugbart.
De anbefaler at man ikke tørretumbler produkterne men de kan sagtens tumbles uden problemer og det gør man gerne så de er hurtigt klar til næste måltid. 
De er meget anbefalelsesværdige og super praktiske!"
 
Ps. Vi er ikke betalt af the Organic Company, vi har dog fået sponsoreret produkterne til testen. 
Vores holdninger er altid vores egne, sponsorat eller ej, da vi selv udvælger vores test-leverandører ud fra vores mange kriterier til et givent produkt & forholder os konstruktivt til det testede.